Συνελήφθησαν κατά την διάρκεια επιχείρησης αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας με την συνδρομή των Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) και ΔΙ.ΑΣ ,στην περιοχή Λιβάδι Ρόπα, στην Κέρκυρα, εννέα ημεδαποί (5 άνδρες και 4 γυναίκες) ηλικίας από 16 έως 56 ετών, μέλη συμμορίας που διέπραττε κλοπές και διαρρήξεις σε διάφορες περιοχές της Κέρκυρας.

Σε βάρος των συλληφθέντων και εννέα (9) ακόμη συνεργών τους ,οι οποίοι αναζητούνται, σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία, κατά περίπτωση για σύσταση συμμορίας, διακεκριμένες κλοπές κατ΄επάγγελμα και κατά συνήθεια καθώς και για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Ειδικότερα, από την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας, προέκυψε ότι οι εννέα συλληφθέντες καθώς και εννέα ακομη συνεργοί τους  (από18 έως 61 ετών), από τον Νοέμβριο του 2016 έως τον Ιούνιο του 2017, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα (συμμορία), η οποία, με διαφορετική κατά περίπτωση σύνθεση, διέπραττε κλοπές και διαρρήξεις σε οικίες, καταστήματα και οχήματα, από τις οποίες αφαιρούσαν χρήματα, πολύτιμα κοσμήματα και άλλα αντικείμενα αξίας.

Ηγετικό ρόλο στην εγκληματική ομάδα είχε ένας 61χρονος ημεδαπός, ο οποίος προωθούσε και την λεία της συμμορίας σε τιμαλφή και κοσμήμα σε δύο ημεδαπούς ηλικίας 53 και 60 ετών, οι οποίοι εμπλέκονται στην υπόθεση με τις κατηγορίες της αποδοχής προϊόντων εγκλήματος κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, προέκυψε ότι η εγκληματική ομάδα εμπλέκεται σε (18) περιπτώσεις κλοπών, ενώ η λεία των αντικειμένων που αφαίρεσαν ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των (70.000) ευρώ περίπου.

Ενδεικτικά ξεχωρίζουν:

  • η διάρρηξη σε οικία στην πόλη της Κέρκυρας, στις 25-11-2016, όπου αφαίρεσαν κοσμήματα και άλλα αντικείμενα, συνολικής αξίας (14.200) ευρώ
  • η κλοπή από οικία στην περιφέρεια της πόλης της Κέρκυρας, στις 07-12-2016, όπου αφαίρεσαν χρυσαφικά, συνολικής αξίας (10.500) ευρώ
  • η κλοπή από οικία στην πόλη της Κέρκυρας, στις 31-03-2017, όπου αφαίρεσαν κοσμήματα και αντικείμενα συνολικής αξίας (5.300) καθώς και χρηματικό ποσό
  • η κλοπή στο Δημόσιο ΚΤΕΟ στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη στην Κέρκυρα, το χρονικό διάστημα από 16 έως 17-02-2017, όπου αφαίρεσαν ηλεκτρονική συσκευή αξίας (200) ευρώ, ενώ προκάλεσαν και φθορές

Προανάκριση για την υπόθεση πραγματοποίησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κέρκυρας.

Οι εννέα συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και των υπολοίπων μελών της συμμορίας.