Ιδιαίτερα επιβαρυντικό το πόρισμα των Ορκωτών για την διαχείριση στην ΑΝΙΟΝ από το 2010.

Όπως επισημαίνουν οι Ορκωτοί ελεγκτές λογιστές ήταν ιδιαίτερα δυσχερής ο έλεγχος που διενήργησαν. Το έλλειμμα ξεπερνά τις 800.000 ευρώ ενώ η διπλοεγγραφή του 2010 η οποίο ανέρχεται στο ποσό των 192.000 ευρώ, αλλοιώνει τα αποτελέσματα των μετέπειτα ισολογισμών.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Κέρκυρας Κώστας Νικολούζος, στο Corfutv και στον Διονύση Μάμαλο, το πόρισμα θα αποσταλεί στην Εισαγγελέα.

Απάντηση πρώην Γενικού Διευθυντή.

Την δίκη του απάντηση έδωσε σήμερα με γραπτή δήλωσή του ο πρώην Γενικός Διευθυντής της Εταιρείας Σπύρος Νικόπουλος.

” Με αφορμή τις εξελίξεις στην ΑΝΙΟΝ ΑΑΕ ΟΤΑ κρίνω αναγκαίο να κάνω την ακόλουθη δήλωση:

  1. Αναφορικά με το θέμα που έχει προκύψει και σεβόμενος πλήρως τις συμβατικές μου υποχρεώσεις και το επαγγελματικό απόρρητο το οποίο κάλυπτε τις συμβάσεις εργασίας μου,  είναι προφανές ότι δε μπορώ να υπεισέλθω σε λεπτομέρειες επί των συγκεκριμένων θεμάτων και είναι  αυτονόητο  ότι εκ μέρους μου, αυτό το απόρρητο θα τηρηθεί μέχρι κεραίας.
  2. Λόγω της ιδιαιτερότητας της εταιρείας και της περιπλοκότητας που διέπει το καθεστώς  υλοποίησης των ευρωπαϊκών προγραμμάτων που διαχειρίζεται, αλλά και του γεγονότος ότι αυτή τη στιγμή η ΑΝΙΟΝ ΑΑΕ ΟΤΑ υλοποιεί περί τις 75 επενδύσεις συνολικής Δημόσιας Δαπάνης 7.000.000 ευρώ περίπου ενώ ετοιμάζεται να ξεκινήσει την υλοποίηση ενός  νέου εγκεκριμένου  προγράμματος ιδίου ύψους για την προγραμματική περίοδο 2014-2020 , κρίνω ότι είναι αναγκαίο να δοθεί, από τα αρμόδια όργανα της εταιρείας εντολή για συμπληρωματικό , εις βάθος, με εξαιρετική προσοχή  με απόλυτη αντικειμενικότητα και απροσωποληψία  έλεγχο , ώστε τα αρχικά “ευρήματα’ να επανεξεταστούν.
  3. Σε ότι με άφορα εάν και εφόσον κριθεί αναγκαίο,  θα  μιλήσω  επί των συγκεκριμένων θεμάτων  όταν, όπως και όπου πρέπει.

Ρεπορτάζ: Διονύσης Μάμαλος