Συνεχίζεται το πρόβλημα υδροδότησης του ΝΑΟΚ. Για τρίτη συνεχόμενη ημέρα δεν υδροδοτείται ο ΝΑΟΚ αφού η ΔΕΥΑΚ διέκοψε την υδροδότηση και σύμφωνα με πληροφορίες προτίθεται να αφαιρέσει το ένα από τα τρία υδρόμετρα. Το πρόβλημα είναι ακόμα πιο μεγάλο για τα ελλιμενισμένα σκάφη. Χαρακτηριστικό είναι ότι κόπηκε το νερό ακόμα και στον πυροσβεστικό κρουνό, σύμφωνα με πληροφορίες, με αποτέλεσμα η Πυροσβεστική Υπηρεσία να αποστείλει έκθεση επισημαίνοντας τον κίνδυνο που ελλοχεύει σε περίπτωση πυρκαγιάς.

Όλα ξεκίνησαν όταν διαπιστώθηκε ότι το ένα από τα τρία υδρόμετρα στον χώρο του Ομίλου είχε καταγράψει κατανάλωση 149.000 κυβικά νερού, τα οποία αντιστοιχούν ενδεχομένως και σε πάνω από 500.000 χιλιάδες ευρώ.

Από αυτό το υδρόμετρα εικάζεται, από κύκλους που είναι καλά ενημερωμένοι, ότι υδροδοτούνταν τα ελλιμενισμένα σκάφη στον κυματοθραύστη του Ομίλου. Τα άλλα δυο υδρόμετρα υδροδοτούσαν τις εγκαταστάσεις του Ομιλου και την επιχείρηση που λειτουργεί στο χώρο.

Από πέρσι είναι γνωστό ότι τα τέλη ελλιμενισμού δεν τα εισπράττει ο Όμιλος αλλά ο ΟΛΚΕ και τώρα ανακύπτει το ζήτημα ποιος θα πληρώσει το χρέος το οποίο κάθε άλλο παρά ευκαταφρόνητο είναι, αφού καλά γνωρίζουσες πηγές κάνουν λόγο ότι μπορεί η κατανάλωση που καταγράφεται στο συγκεκριμένο υδρόμετρα να ξεπερνά σε ευρώ και τις 500.000 ευρώ.

Η ΔΕΥΑΚ πάντως σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να επιτρέψει να μην αποπληρωθεί το συγκεκριμένο ποσό γιατί βεβαίως μετά, υπάρχει ο ορατός κίνδυνος, να ανακύψουν ευθύνες και για το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιχείρησης.

Άλλωστε θα υπάρξουν ενδεχομένως και ποινικές ευθύνες αν αυτή η υπόθεση πάρει διαστάσεις.

Ρεπορτάζ: Διονύσης Μάμαλος.