Μεγάλη αναταραχή στα τουριστικά πράγματα της Κέρκυρας. Αρχές του Σεπτέμβρη αναμένεται να ξεκινήσουν οι διαδικασίες σφράγισης μεγάλης ξενοδοχειακής μονάδας η οποία φιλοξενεί αυτήν την περίοδο 2,5 χιλιάδες τουρίστες, σε εκτέλεση απόφασης του δικαστηρίου.

Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί θα είναι πρωτόγνωρη για τα τουριστικά πράγματα όχι μόνο του τόπου μας, αλλά και της χώρας μας, γιατί ο δικαστικός Επιμελητής ή οι δικαστικοί Επιμελητές στην διαδικασία της επανεγκατάστασης πρέπει να καταγράψουν όλο το ξενοδοχειακό εξοπλισμό, μια διαδικασία χρονοβόρα που απαιτεί τουλάχιστον μια εβδομάδα. Aυτή θα δημιουργήσει διακοπή στην λειτουργιά του, δηλαδή έξωση όλων των τουριστών οι οποίοι όπως προαναφέραμε αυτή την στιγμή είναι 2,5 και φιλοξενούνται στην μονάδα αυτή.

Πρέπει να σημειώσουμε ότι αυτή η διαδικασία θα αποτελέσει μέγιστη δυσφήμηση για τον τόπο μας αφού, διαδραματίζεται σε μία περίοδο που η τουριστική κίνηση είναι στη κορύφωση της και ενδέχεται να βρεθούν στον δρόμο χιλιάδες τουρίστες και όχι μόνο αυτοί, που φιλοξενούνται, αλλά και αυτοί που έχουν ήδη κλείσει και προγραμματίσει τις διακοπές τους στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο.

Είναι βέβαιο ότι τα δικαστήρια και οι δικαστές θα έχουν πολύ δουλειά το επόμενο διάστημα, αφού ο ιδιοκτήτης έχει προσφύγει στην δικαιοσύνη.
Ρεπορτάζ: Διονύσης Μάμαλος.