Καταιγιστικές είναι πλέον οι εξελίξεις στην Αναπτυξιακή Ιονίων Νήσων όπως αποκάλυψε πρώτα το corfutvnews.

Τα νέα δεδομένα αναφέρουν ότι λείπουν παραστατικά εξόδων 800.000 ευρώ και πλέον, σύμφωνα με το πόρισμα του Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών.

Το πιο σοβαρό που προκύπτει από τον έλεγχο των ορκωτών είναι η διπλόεγγραφή στα έσοδα του 2010 του ποσού 192.000€ που έχει ως αποτέλεσμα οι ισολογισμοί που ακολούθησαν μέχρι σήμερα να είναι πλασματικοί.

Όπως δήλωσε το απόγευμα ο Δήμαρχος Κέρκυρας Κώστας Νικολούζος στον Δημοσιογράφο Διονύση Μάμαλο το πόρισμα των ελεγκτών θα σταλεί στον εισαγγελέα.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες παραιτήθηκε από μέλος του ΔΣ της ΑΝΙΟΝ ο κ. Κώστας Οικονόμου.

Ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. Κώστας Γκούσης μιλώντας στο Corfu Channel στο πλαίσιο της εκπομπής ΛΟΓΟΣ ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ το βράδυ της Τρίτης ανέφερε χαρακτηριστικά τα εξής ” Πράγματι είναι σοβαρά τα πράγματα στην Αναπτυξιακή εταιρεία. Έχουμε στα χέρια μας ένα πόρισμα των Ελεγκτών όπου αναφέρει ένα έλλειμμα περίπου 65.000 αλλά την ίδια στιγμή προκύπτει διπλόεγγραφή στα έσοδα που έχει ως αποτέλεσμα οι ισολογισμοί που ακολούθησαν μέχρι σήμερα να είναι πλασματικοί.

Συζητήθηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο το θέμα αυτό πριν ένα μήνα και μάλιστα κατατέθηκαν διάφορες προτάσεις μεταξύ των οποίων για απόλυση του Γενικού Διευθυντή της εταιρείας ο οποίος τελικά παραιτήθηκε .

Η πρόταση μου την οποία είχε και ο Πρόεδρος του ΔΣ Δήμαρχος Κέρκυρας Κώστας Νικολουζος ήταν να πάει το θέμα στον Εισαγγελέα κάτι που δεν πέρασε . Μάλιστα ο Δήμαρχος υποστήριξε να γίνει και μήνυση στον Γενικό Διευθυντή.

Είναι ένα σοβαρό θέμα που θα πρέπει να διερευνηθεί . Πρέπει να υπάρχει διαφάνεια και νομίζω δεν υπήρχε ποτέ . Θα πρέπει να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα και να αποδοθούν ευθύνες αν υπάρχουν από την ίδρυση της Εταιρείας έως τώρα . Επειδή δεν είμαστε δεν μπορούμε να κατηγορούμε κανέναν γι αυτό εγώ πρότεινα από την αρχή να πάει το πόρισμα στον εισαγγελέα. Θα πρέπει να γίνει ένα νέο Διοικητικό Συμβούλιο να δούμε τις εξελίξεις και μετά Γενική συνέλευση και επίσης να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες ο Πρόεδρος του Δ.Σ.”.

Ρεπορτάζ: Διονύσης Μάμαλος