Σε καταγγελία προς την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων προχωρά η Λαϊκή Συσπείρωση με αφορμή τα πρόσφατα επεισόδια που σημειώθηκαν στο πλαίσιο της παρουσίασης της μελέτης για τον ΧΥΤΥ/ΧΥΤΑ.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

‘’Την Τρίτη 10/10/17, είχε ανακοινωθεί από την Περιφερειακή Αρχή Ι.Ν., ότι θα γίνει η παρουσίαση της υδρογεωλογικής μελέτης για το χώρο του ΧΥΤΑ Λευκίμμης στην αίθουσα συνεδριάσεων του Π.Σ. στις Αλυκές Ποταμού.

Ο Περιφερειάρχης Ι.Ν. και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τον ομοϊδεάτη του Δήμαρχο Κέρκυρας προχώρησαν σε μια χοντροειδή αντιδημοκρατική πρόκληση: Κάλεσαν αστυνομικές δυνάμεις και απέκλεισαν την είσοδο στην αίθουσα παρουσίασης των εκατοντάδων κατοίκων της Λευκίμμης που είχαν συγκεντρωθεί για να παρακολουθήσουν την παρουσίαση της μελέτης.

Είναι προφανές ότι η Περιφ. Αρχή ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑΕ και η Δημοτική Αρχή ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑΕ-ΠΑΣΟΚ φοβούνται το λαό και γι’ αυτό χρησιμοποιούν κατασταλτικά-αστυνομικά μέτρα. Απέκλεισαν από την  παρουσίαση της μελέτης τους κατοίκους της περιοχής Λευκίμμης που θα υποστούν τις συνέπειες από την ενδεχόμενη λειτουργία του ΧΥΤΑ.

Επιπλέον ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑΕ-ΑΝΕΛ σε αγαστή συνεργασία με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ προωθούν πανελλαδικά και τοπικά την ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης των σκουπιδιών που πρακτικά θα σημάνει μεγάλη αύξηση των ανταποδοτικών τελών στα λαϊκά νοικοκυριά.

Όταν αντιπροσωπεία της Λαϊκής Συσπείρωσης από τον Περιφερειακό Σύμβουλο Θ. Γουλή και τους Δημοτικούς Συμβούλους Β. Αρμενιάκο και Σ. Πελάη πήγε μέσα στη σύσκεψη και ζήτησε από τον Περιφερειάρχη να ανοίξει η πόρτα και να παραβρεθούν οι κάτοικοι της Λευκίμμης ο Περιφερειάρχης είπε στον Θ. Γουλή ότι «είναι εκπρόσωπος των τραμπούκων της Λευκίμμης». Πρόκειται για μια ανοικτή προβοκατόρικη δήλωση που δείχνει το πραγματικό ήθος της ηγεσίας των ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑΕ οι οποίοι πάση θυσία πλασάρουν την ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης των Σκουπιδιών και χρησιμοποιούν υπερκορεσμένους και ακατάλληλους χώρους (Τεμπλόνι – Λευκίμμη).

Καλούμε το λαό και τη νεολαία της Κέρκυρας να καταδικάσει τη αντιλαϊκή πολιτική των ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑΕ-ΑΝΕΛ και των στελεχών τους στην Τοπική Διοίκηση και να αγωνιστούν για:

  • Να κλείσει η χωματερή-ΧΥΤΑ Τεμπλονίου.
  • Να μη λειτουργήσει ο ΧΥΤΑ Λευκίμμης.
  • Κεντρικό εθνικό σχεδιασμό της διαχείρισης των σκουπιδιών με αποκλειστικά δημόσια διαχείριση χωρίς καμία συμμετοχή ιδιωτικών εταιρειών.
  • Στην Κέρκυρα χρειάζεται επιστημονική διερεύνηση νέων χώρων με πιστή τήρηση των κριτηρίων καταλληλότητας και αξιολόγησης των υποψήφιων χώρων. Τα κριτήρια αυτά θα πρέπει να είναι εκ των προτέρων γνωστά.
  • Προτεραιότητα στη διαλογή στην πηγή, σε σύγχρονους σταθμούς μεταφόρτωσης, ανακύκλωση, κομποστοποίηση και τελική κατάληξη των υπολειμμάτων σε ΧΥΤΑ.
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά στους εργαζόμενους με τήρηση των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας.
  • Το κόστος της διαχείρισης των απορριμμάτων να επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό”.