Την δική του απάντηση με αφορμή την νέα μήνυση που έγινε από τον Δήμο της Κέρκυρας όσον αφορά το τις εργασίες στον Ερημίτη έδωσε ο εκπρόσωπος της Εταιρείας στην Κέρκυρα Θεόδωρος Παγκράτης.

Ο κ. Παγκράτης σε ανάρτηση του στα social media υποστήριξε συγκεκριμένα τα εξής:

‘’Με μεγάλη έκπληξη ενημερώθηκα ότι ο Δήμαρχος Κέρκυρας έκανε δηλώσεις στα ΜΜΕ γνωστοποιώντας ότι υπέβαλε μήνυση χθες το απόγευμα κατά της εταιρείας μας για ΔΗΘΕΝ παραβίαση της Προσωρινής διαταγής εκ μέρους μας, η οποία εκδόθηκε στις 26-10-2017.
Είναι απολύτως φανερό ότι ο Δήμαρχος Κέρκυρας, κος Κ. Νικολούζος, πριν κάνει τις ανωτέρω ατυχέστατες δηλώσεις, δεν φρόντισε διαβάσει τις άδειες που έχουμε λάβει από τρεις διαφορετικές υπηρεσίες για την εκτέλεση των εν λόγω γεωτεχνικών ερευνών, καθώς επίσης δεν διάβασε το κείμενο της Προσωρινής Διαταγής στην οποία αναφέρονται τα εξής: « Απαγορεύεται η εκτέλεση των εργασιών σε οποιοδήποτε σημείο των ένδικων μονοπατιών , πλην των πέντε σημείων με στοιχεία BL -04, BL -05, BL -07, BL -11 και BL -12, για τα οποία έχουμε λάβει άδεια γεωτρήσεων από τη Δασική Υπηρεσία Κέρκυρας».
Με την απόφαση αυτή επί της ουσίας καμία απαγόρευση εργασιών δεν μας επιβλήθηκε και τούτο διότι, οι Χωματουργικές εργασίες διαπλάτυνσης του εν λόγω μονοπατιού είχαν ολοκληρωθεί πριν την αίτηση του Δήμου Κέρκυρας περί έκδοσης προσωρινής διαταγής παύσης εργασιών (σχετική βεβαίωση κατατέθηκε στο Δικαστήριο κατά τη δικάσιμο) και ως εκ τούτου το αίτημα αυτό δεν αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης του Δικαστηρίου, και τα μοναδικά σημεία στα οποία είχε προβλεφθεί διενέργεια γεωτρήσεων εντός των μονοπατιών είναι τα ανωτέρω.
ΟΙ Υπόλοιπες Γεωτρήσεις, προβλέφθηκαν να γίνουν σε σημεία εκτός των μονοπατιών, όπως για παράδειγμα το σημείο BL-5Α το οποίο βρίσκεται στην παραλιακή ζώνη εντός της πολεοδομούμενης ζώνης. Η συγκεκριμένη Γεώτρηση, για την οποία είχαμε λάβει άδεια από την ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟΥ – ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗΣ του Υπουργείου Περιβάλλοντος, η οποία ήταν και η τελευταία, ολοκληρώθηκε το πρωί της Παρασκευής. Είναι, δε, κατά τον Δήμαρχο Κέρκυρας, αυτή η Γεώτρηση με την οποία δήθεν παραβιάσαμε την Προσωρινή Διαταγή, αγνοώντας, προφανώς, ότι η προσωρινή διαταγή αφορά την εκτέλεση γεωτρήσεων ΜΟΝΟ εντός των μονοπατιών, πλην των ανωτέρω σημείων που έχουμε άδεια από τη Δασική Υπηρεσία και όχι εκτός αυτών.
Όσον, αφορά την ολοκλήρωση των εργασιών, αυτή έγινε στις 13:00 ώρα, περίπου, της Παρασκευής 27-10-2017 και η αποχώρηση όλων των μηχανημάτων, τα οποία ήταν απαραίτητα για την διεξαγωγή των εργασιών ολοκληρώθηκε αργότερα, τις απογευματινές ώρες, λόγω και του δύσβατου της περιοχής.
Η δε μήνυση που υπέβαλε ή προτίθεται να υποβάλει ο Δήμαρχος Κέρκυρας, κατά της εταιρείας μας δεν θα έχει απολύτως καμία τύχη, γιατί πολύ απλά βασίζεται σε ανακριβείς ισχυρισμούς.
Η δε τοπική κοινωνία μπορεί να βγάλει, πλέον, τα συμπεράσματά της”.