Στο Νοσοκομείο της Κέρκυρας βρίσκεται αυτή την στιγμή το εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων Ελλάδος, για να μεταφέρουν τα όργανα του 19χρονου Χρήστου Κ. σε συνανθρώπους μας.

Το προσωπικό έφτασε στο αεροδρόμιο με αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας και στην συνέχεια με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και την συνοδεία της Αστυνομίας, στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, τα ξημερώματα της Τετάρτης αναμένεται να καταφθάσουν στην Κέρκυρα, γιατροί από τη Θεσσαλονίκη, τη Γερμανία και πιθανόν την Ιταλία, για τη μεταφορά και τη μεταμόσχευση των οργάνων.

Το Νοσοκομείο είναι έτοιμο και αμέσως ξεκινάει μεγάλης κλίμακας χειρουργείο, ενώ μέχρι στιγμής υπάρχει προγραμματισμός για μεταμόσχευση τριών ή τεσσάρων οργάνων.
Τραγικές φιγούρες οι γονείς, αλλά και τα αδέρφια του 19χρονου, οι οποίοι μέσα στον μεγάλο πόνο τους κι αφού είχε διαπιστωθεί πως οι ελπίδες εξανεμίστηκαν, αποφάσισαν να δωρίσουν τα όργανα του παιδιού τους.
Υπενθυμίζουμε ότι ο 19χρονος ήταν ο οδηγός της μοιραίας μοτοσυκλέτας, η οποία προσέκρουσε σε αυτοκίνητο στον κόμβο της Αγίας Αικατερίνης και είχε ως αποτέλεσμα τον ακαριαίο θάνατο του 18χρονου συνεπιβάτη του.
Ρεπορτάζ: Ρέα Ντούρου