Την δική του απάντηση με αφορμή την μήνυση που κατέθεσε εναντίον του ο Βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιάννης Αιβατίδης, έδωσε ο Δήμαρχος Κέρκυρας Κώστας Νικολούζος.

Χαρακτηριστικά ο Κώστας Νικολούζος ανέφερε: «Πάντα έχουμε να αντιμετωπίσουμε το παράλογο το οποίο συνδέεται με το μίσος, την κακία, το ρατσισμό. Έμαθα για την μηνυτήρια αναφορά όσο ήμουν στο Εξωτερικό. Ήρθε ένα χορευτικό συγκρότημα, όπως όλα τα συγκροτήματα που έρχονται, είτε παίζουν ποδόσφαιρο, είτε παίζουν φλάουτο και είχαν τη σημαία τους, ποια είναι η προσβολή; Και πέρσι είχαμε το φεστιβάλ χορωδιών και είχαμε ένα εξαιρετικό συγκρότημα από την Κωνσταντινούπολη το οποίο πήρε και πρώτο βραβείο και κουβαλούσε την σημαία του, όπως οι Αμερικάνοι, οι Σλοβένοι. Κάθε Έθνος έχει την σημαία του. Ποια είναι η προσβολή;

Εξάλλου με την Τουρκία είμαστε σύμμαχοι και γείτονες χώρες. Τώρα αν το μυαλό και η καρδιά του κ. Αιβατίδη θυμήθηκε τώρα το μίσος της «Τουρκιάς», να του υπενθυμίσω ότι η σύντροφοί του ήταν αυτοί που άνοιξαν την Κερκόπορτα στην Κύπρο. Το φασισταριό της χούντας των συνταγματαρχών άνοιξε την πόρτα στην Κύπρο, αυτούς υποστηρίζει η Χ.Α. Επομένως μαθήματα τέτοιου πατριωτισμού δεν μας αφορούν. Κλείνουμε τα αφτιά μας και γυρνάμε την πλάτη. Εμείς αγαπάμε την πατρίδα και το έχουμε δείξει΄΄.