Φαίνεται αναπόδραστη εξέλιξη οσονούπω να «σκάσει» η ωρολογιακή βόμβα των απορριμμάτων, αφού ο οδικός χάρτης για την διαχείριση των απορριμμάτων, που ανακοίνωσε πριν από ένα περίπου χρόνο η δημοτική αρχή «ξεθώριασε», δεν έγινε σχεδόν τίποτα από όσα ανακοινώθηκαν ή έγιναν πολύ λίγα, για να αντιμετωπισθεί αποτελεσματικά το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων. Ούτε βέβαια έχει ανακαλυφθεί ακόμα GPS για να μας δείξει τον δρόμο εξόδου από το αδιέξοδο που μας οδηγεί «καρφί» στα βουνά των απορριμμάτων.

Πάμε να τα δούμε συγκεκριμένα:

1) Όσον αφορά την ενδιάμεση λύση. Είχε ανακοινωθεί πριν από ένα περίπου χρόνο, τον περσινό Ιούλιο, ότι μέσα στο επόμενο 6μηνο θα ήταν έτοιμη η υποδομή για την συστοιχία του δεματοποιητή και θα ξεκινούσε η ενδιάμεση λύση. Ένα σχεδόν χρόνο μετά αυτό που έχει γίνει είναι, ότι βγήκε ο ανάδοχος που θα διαχειριστεί τον δεματοποιητή για ένα δίμηνο, αλλά ο εργολάβος που θα έκανε την υποδομή πάνω στην οποία θα τοποθετηθεί η συστοιχία του δεματοποιητή, έχει καθυστερήσει κατά δήλωση του αρμόδιου Αντιδημάρχου και ευελπιστεί να ολοκληρωθούν οι εργασίες μέχρι τις 16 Ιουνίου. Να σημειωθεί ότι πολλές φορές έχει πέσει ο αντιδήμαρχος έξω στις προβλέψεις αποπεράτωσης των συγκεκριμένων εργασιών.

2) Όσον αφορά την ανάπλαση των κυττάρων δεν έχει γίνει τίποτα. Υπάρχουν μάλιστα φήμες, ότι οι μελέτες έχουν απενταχθεί και απαιτείται να γίνουν νέες μελέτες.
3) Ούτε η καύση του βιοαερίου έχει προχωρήσει. Έχουν γίνει εργασίες, σύμφωνα πάντα με δηλώσεις των αρμοδίων, στο πρώτο κύτταρο αλλά καθυστερεί η ΔΕΔΔΗΕ να έρθει να κάνει την σύνδεση. Αυτό λέγεται το τελευταίο 6μηνο.

4) Ούτε οι εργασίες για τη λειτουργία του Βιολογικού έχουν προχωρήσει.

5) Όσον αφορά την φήμη ή τη δέσμευση ότι θα ανατεθεί στο Μετσόβιο να κάνει μελέτη για νέα χωροθέτηση μακριά από το Τεμπλόνι, δεν υπάρχει νεότερο, από τον περασμένο Νοέμβριο που υποτίθεται ότι θα μαθαίναμε κάποιες λεπτομέρειες. Ούτε έχουμε μάθει σε ποιόν έχει ανατεθεί η συγκεκριμένη μελέτη, ενώ υπάρχουν αρκετοί που αμφιβάλλουν ότι έχει ανατεθεί τέτοια μελέτη. Εν τω μεταξύ το Περιφερειακό Συμβούλιο έχει ψηφίσει το νέο ΠΕΣΔΑ που «λέει» Τεμπλόνι.

6) Όσον αφορά την άτυπη Επιτροπή που συγκρότησε η ΠΙΝ για να ενημερώνεται για τα βήματα προόδου του οδικού χάρτη, έχει συνεδριάσει από πέρσι, δύο φορές όλες και όλες!!!

7) Τέλος για την ανακύκλωση, γίνεται προσπάθεια, αλλά χωρίς συστηματική ενημέρωση τα βήματα προόδου είναι μικρά και απέχουν παρασάγγας από το προσδοκώμενο αποτέλεσμα.