Του Αγίου Βαλεντίνου σήμερα και ο Chef Τάσος Τόλης προτείνει μία ιδιαίτερη και εύκολη συνταγή.

Ζελεδάκια φράουλας

Υλικά για 10 (125ml  η 1/2 φλιτζάνι) φορμάκια καρδίας μέτρια

  • 1 κουπάκι φράουλες, καθαρισμένες
  • 1/2 φλιτζάνι φρέσκος χυμός πορτοκαλιού
  • 1/2 φλιτζάνι ζεστό νερό
  • 2 κ. σ .ζάχαρη
  • 5  κ. γλ. ζελατίνη σε σκόνη με γεύση φράουλας
  • 1 σφηνάκι κουαντρό

Εκτέλεση συνταγής

  • Βάλτε στο μπλέντερ τις φράουλες με το χυμό πορτοκαλιού και πολτοποιήστε τες μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα, σουρώστε τον πολτό.
  • Σε κατσαρόλα βάλτε νερό και άχνη ζάχαρη και τη ζελατίνη.
  • Ανακατέψτε σε χαμηλή φωτιά μέχρι η ζάχαρη και η ζελατίνη να διαλυθούν καλά.
  • Ρίξτε τον πουρέ φράουλας και ανακατέψτε καλά.
  • Ρίξτε το μείγμα στα φορμάκια και βάλτε τα στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον.

Για να σερβίρετε βουτήξτε τα φορμάκια σας σε ζεστό νερό και ξεφορμάρετε σε σκεύος όπου θα τα προσφέρετε.

*Τάσος Τόλης: Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος.