Στον απόηχο της Τσικνοπέμπτης και για όσους δεν πρόλαβαν να τσικνίσουν, μία ακόμα υπέροχη συνταγή από τον chef Τάσο Τόλη.

Αρνίσια σουβλάκια με πορτοκάλι.

Υλικά για 4 άτομα

  • 1 κιλό αρνί ψαχνό κομμένο σε κύβους
  • 200γρ. ταχίνι
  • 3 μέτρια πορτοκάλια
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ. σ. μπουκοβο
  • αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  • Στύψτε τα πορτοκάλια και ανακατέψτε το μισό χυμό πορτοκαλιού με το ελαιόλαδο και το μπούκοβο. Μαρινάρετε το κρέας στο μείγμα για 2 ώρες.
  • Χτυπάτε ελαφρά το ταχίνι με τον υπόλοιπο χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού.
  • Περάστε το κρέας σε σουβλάκια, το αλατοπιπερώνετε και το ψήνετε σε γκριλ για 15 -18  λεπτά, αλείφοντας κατά διαστήματα με τη μαρινάδα.
  • Σερβίρετε με πιττάκια, πατάτες, σαλάτα και το ντιπς ταχίνι με πορτοκάλι.

*Τάσος Τόλης: Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος.