Τσικνοπέμπτη και ο chef Τάσος Τόλης προτείνει μία υπέροχη συνταγή …. Ριγανάτες μπριζόλες.

Υλικά για 6 άτομα

  • 1½ κιλό μπριζόλες, μοσχαρίσιες γάλακτος με το κόκαλο, σε πάχος περίπου 2 εκ.
  • 200 ml ελαιόλαδο
  • 100 γρμ. βούτυρο
  • 1/3 φλιτζ. τσαγιού φρέσκια ρίγανης
  • 1½ κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • 1 ματσάκι δενδρολίβανο
  • 1 λεμόνι το χυμό του
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  • Προθερμαίνετε το γκριλ.
  • Λαδώστε  ελαφρώς τη σχάρα του φούρνου και τη βάζετε στην υψηλότερη θέση. Από κάτω στερεώστε ένα ταψί, ώστε να πέφτουν μέσα τα υγρά του ψησίματος και να μη λερώσετε το φούρνο.
  • Στραγγίζουμε τις μπριζόλες από τη μαρινάδα,(όπου  έχετε ανακατέψει όλα τα υλικά και τα έχετε αφήσει  για 1-2 ώρες στο ψυγείο να μαριναριστούν ), τις βάζετε στη σχάρα και τις ψήνετε για περίπου 3 – 4 λεπτά από κάθε πλευρά, αν τις θέλουμε μέτριες ψημένες και περίπου 6 – 7 λεπτά από κάθε πλευρά, αν τις θέλετε καλοψημένες αλλά ζουμερές.
  • Αν χρειαστεί, τις ψήνετε για λίγο ακόμη, κατεβάζοντας τη σχάρα μία σκάλα.
  • Τις βγάζουμε σε πιατέλα, τις ραντίζουμε με το λάδι, βούτυρο και λεμόνι όπου το ζεσταίνετε και  πουδράροντας με ρίγανη συνοδεύετε με φρέσκα σπαράγγια η γαρνιτούρα της αρεσκείας σας, σαλάτα, πατάτες κλπ.

Καλή όρεξη!

*Τάσος Τόλης: Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος