Η Κέρκυρα αποχαιρέτησε το δικό της ήρωα. Η κηδεία του Ελευθέριου Άνθη πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη 31 Μαΐου στις 15.00 στο Α’ νεκροταφείο στη Γαρίτσα.

Ο Λευτέρης Άνθης πέθανε υπερασπιζόμενος την Κύπρο, στην Τουρκική εισβολή τον Αύγουστο του 1974. 43 χρόνια μετά τα λείψανά του επέστρεψαν στην πατρίδα και ο Δήμος Κέρκυρας αποφάσισε, αποτίοντας ελάχιστο φόρο τιμής να παραχωρήσει δωρεάν τάφο στο Α’ Νεκροταφείο στη Γαρίτσα.

Ο Λευτέρης Άνθης ήταν  Έφεδρος Ανθυπασπιστής Μηχανικού των ΕΛΔΥΚ και σκοτώθηκε στη δεύτερη φάση της τουρκικής εισβολής το 1974. Τα λείψανά του, μαζί με 16 ακόμη παλικαριών, ταυτοποιήθηκαν μέσω του Προγράμματος εκταφών και αναγνώρισης λειψάνων της Κυπριακής Δημοκρατίας στις ελεύθερες περιοχές, ενώ άλλες 10 ταυτοποιήσεις αφορούν το πρόγραμμα της Διερευνητικής Επιτροπής για τους Αγνοούμενους (ΔΕΑ) που λειτουργεί υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών. Τα οστά εντοπίστηκαν στη διάρκεια ανασκαφών της ΔΕΑ το 2013 και το 2015 ύστερα από μαρτυρίες και αμέσως κλιμάκιο της Επιτροπής μετέβη στην Αθήνα όπου και ενημέρωσε τους συγγενείς.

Η Κυπριακή Πολιτεία αλλά και η Ελληνική κυβέρνηση απέδωσαν τιμές στους ήρωες και εξέφρασαν την απέραντη ευγνωμοσύνη στους συγγενείς τους μαζί με μια μεγάλη συγγνώμη για την καθυστέρηση και τα προβλήματα στην ταυτοποίηση των ανθρώπων τους.