Η Δημοτική Χορωδία San Giacomo συμμετέχει στην συναυλία του Μίκη Θεοδωράκη που θα διεξαχθεί τις 19-6-2017 στο Καλλιμάρμαρο (Παναθηναϊκό Στάδιο).

Για πρώτη φορά στην ιστορία, 1.000 χορωδοί από 30 πόλεις της Ελλάδας θα σχηματίσουν στο Καλλιμάρμαρο μία πελώρια χορωδία, η οποία με τη συνοδεία Συμφωνικής Μαντολινάτας θα αποδώσει μερικά από τα αριστουργήματα του μεγάλου μας δημιουργού, Μίκη Θεοδωράκη.

Ανάμεσα στις προσεκτικά επιλεγμένες χορωδίες τής εκδήλωσης, θα είναι και η  Δημοτική μας Χορωδία San Giacomo.

Η ιστορική αυτή παράσταση θα πραγματοποιηθεί στις 19 Ιουνίου και χαρακτηρίζεται ως εθνικό γεγονός, καθώς τίθεται υπό την αιγίδα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας και θα κληθούν να παραστούν σημαντικές προσωπικότητες της χώρας, από την Πολιτική, τον Πολιτισμό, τις Τέχνες και τα Γράμματα. Η εκδήλωση αυτή γίνεται μετά από επιθυμία του ίδιου του Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος θέλει, όχι μόνο να παραστεί, αλλά και να διευθύνει το φινάλε της συναυλίας.

Θα ακουστούν αποσπάσματα από τους κυριότερους ποιητικούς κύκλους που έχει μελοποιήσει ο μεγάλος μας συνθέτης. Μεταξύ άλλων: «Μικρές Κυκλάδες», «Άξιον Εστί», «Επιφάνεια», «Όμορφη Πόλη», «Αρχιπέλαγος», «Πολιτεία, «Λιποτάκτες», «Χαιρετισμοί» και «Γειτονιά των Αγγέλων».