Το 81,5% των γυναικών αντιμετωπίζουν πρόβληµα συσσωρευμένου λίπους κυρίως στην περιφέρεια, τους μηρούς και τους γλουτούς, ενώ το 93,5% των γυναικών αντιμετωπίζει προβλήματα κυτταρίτιδας. Αυτό το συσσωρευμένο λίπος δεν είναι τίποτα άλλο από δισεκατομμύρια λιποκύτταρα που ο όγκος τους έχει αυξηθεί ως και 60 φορές.

Μελέτησε λοιπόν τους εχθρούς σου πάρε με το μέρος σου συμμάχους διατροφής άσκησης θεραπειών και χτύπησε την! θα διαπιστώσεις πως για να πραγματοποιήσεις ένα «θαύμα» δε χρειάζεται πολύ χρόνος ή κόπος αλλά η σωστή στρατηγική.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ «ΕΧΘΡΟΥ»

Ο ινώδης συνδετικός ιστός που βρίσκεται ακριβώς κάτω από το δέρμα φυσιολογικά είναι συμπαγής και σκληρός. Εάν καταστραφεί χαλαρώνει και δημιουργεί κενά που γεμίζουν από λιποκύτταρα .Όταν αυτά διογκώνονται δημιουργούν ορατές ανωμαλίες στην επιφάνεια της επιδερμίδας την γνωστή σε όλους μας κυτταρίτιδα. Και όσο πιο παχύσαρκη είναι μία γυναίκα τόσο πιο σοβαρό γίνεται το πρόβλημα .Αυτό όμως δε σημαίνει ότι η κυτταρίδα εμφανίζεται μόνο στους υπέρβαρους ανθρώπους .

ΑΙΤΙΕΣ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑΣ
Τοξικές συνήθειες(κάπνισμα , καφές , αλκοόλ)Η κληρονομικότητα
Η ανεπαρκής ημερήσια πρόσληψη νερού
Η μη ισσοροπημένη διατροφή
· Το άγχος
· Ορμονικές διαταραχές
Η καθιστική ζωή και έλλειψη σωματικής άσκησης
Η κακή κυκλοφορία του αίματος
Η δυσκοιλιότητα
Η ηλικία (με το πέρασμα του χρόνου ο συνδετικός ιστός χάνει την πυκνότητα του και δημιουργείται μια επιφανειακή στρώση λίπους ακριβώς κάτω από την επιδερμίδα, έτσι η κυτταρίτιδα γίνεται πιο εμφανής

Είδη κυτταρίτιδας

Η κυτταρίτιδα σταδιοποιείται ανάλογα με τη βαρύτητα της. Η πιο συνηθισμένη σταδιοποίηση είναι τρία επίπεδα :

Πρώτο επίπεδο
Αφορά άτομα στα οποία για να γίνει εμφανής πρέπει να συμπιέσουν την περιοχή του δέρματος Σε αυτή την περίπτωση συνήθως δεν υπάρχει ιδιαίτερη αύξηση των λιποκυττάρων

Δεύτερο επίπεδο
Γίνεται ορατή χωρίς συμπίεση. Σε αυτή την περίπτωση μαζί με τα παραπάνω υπάρχει και αύξηση του όγκου των λιποκυττάρων ενώ δεν παρατηρείται μεγάλη σκλήρυνση του νεοπαραγώμενου συνδετικού ιστού και μεγάλη αύξηση του κολλαγόνου σε σχέση με την ελαστίνη

Τρίτο επίπεδο
Έχει όλα τα παραπάνω και επιπλέον τη σκλήρυνση του συνδετικού ιστού η οποία τον καθορίζει. Σε αυτό το βαθμό παρατηρείται πόνος κατά την πίεση και βέβαια μείωση της θερμοκρασίας της περιοχής.

Τα όπλα – Θεραπείες & προϊόντα

η σωστή γυμναστική

  • aerobic – Η αερόβια άσκηση το γνωστό αερόμπικ είναι ένας τρόπος καταπολέμησης της κυτταρίτιδας αλλά εάν έχετε κάποιο πρόβλημα στη μέση τα γόνατα ή τους σπονδύλους καλό είναι να επιλέξετε την αερόβια άσκηση με στατικό ποδήλατο και διάδρομο.
  • power plate – Με το μασάζ αιμάτωσης η δράση του power plate φτάνει ως τις προβληματικές ζώνες μειώνοντας φανερά την κυτταρίτιδα. Διαλύει το λίπος διασπά τα λιποκύτταρα και συντελεί στη βελτίωση της κινητικότητας των ιστών. Η διάλυση της κυτταρίτιδας σε συνδυασμό με την αύξηση των συνδετικών ιστών βελτιώνει συνεχώς την εμφάνιση του δέρματος. Είναι αλήθεια ότι η χρήση του power plate από μόνη της δεν εξασφαλίζει την απόλυτη επιτυχία αν δεν συνδυάζεται με τη σωστή καθοδήγηση και επίβλεψη από τους ειδικά εκπαιδευμένους trainer.

Οι Επαγγελματικές θεραπείες σύγχρονης τεχνολογίας στο ινστιτούτο

Cavitation (με υπέρηχο νέας γενιάς)
Το CAVITATION II είναι µία νέα επαναστατική τεχνολογία που µέσω ήχου χαµηλής συχνότητας (40kHz) δηµιουργεί µικροσκοπικές φυσαλίδες υποπέσεις µέσα στο λιπώδη ιστό και γύρω από τα λιποκύτταρα που καθώς καταρρέουν καταστρέφουν την κυτταρική µεµβράνη άρα και την δοµή των πολυκύτταρων (lipolytic effect). Το φαινόµενο λέγεται cavitation effect «σπηλαίωση». Είναι µια µέθοδος ανώδυνη, απόλυτα ασφαλής, χωρίς επιπλοκές. Τα πρώτα αποτελέσµατα είναι άµεσα ορατά σε πόντους, ενώ µειώνεται αισθητά η αντιαισθητική όψη φλοιού πορτοκαλιού.
Ενδο-δερμικό μασάζ & τεχνολογία φωτός
Η συγκεκριμένη τεχνική αναδομεί το συνδετικό ιστό του δέρματος σε μεγάλο βάθος, ενεργοποιεί τη λεμφική κυκλοφορία και την κυκλοφορία του αίματος διασπά το λίπος όπου υπάρχει και διευκολύνει την αποβολή των τοξινών. Τέλος συσφίγγει και τονώνει τους μυς και αποκαθιστά τη νευρομυϊκή ισορροπία. Η τεχνολογία του ενδοδερμικού η οποία συνδιάζει το φως παρέχει ισορροπία του λιπώδους ιστού εφόσον ελέγχει και αναστέλλει την δημιουργία κυτταρίτιδας και διαμορφώνει λεία όψη και υγεία στο δέρμα. Τα αποτελέσματα γίνονται ορατά από την πρώτη κιόλας συνεδρία με αλλαγή της ποιότητας και της υφής του δέρματος και την αίσθηση ότι όλο το κορμί μας είναι πιο ανάλαφρο
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!!!!

Εφη Λαψάνα – Πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ ΑΠΘ

Fitness & beauty director OΧΥΖΕΝ plus

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στις ” Επισημάνσεις της Κυριακής ” 04-06-2017.