Στις 28-30 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί στη Κέρκυρα η ετήσια συνέλευση της UEMS με τη συμμετοχή αντιπροσώπων των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην ειδικότητα της ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΙΑΣ –ΔΙΑΒΗΤΗ – ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟΥ.

Η πραγματοποίηση της Συνέλευσης στη Κέρκυρα έγινε με πρωτοβουλία του ταμία της Διοικούσας επιτροπής της UEMS καθηγητή κ. Γεράσιμου Κρασσά. Τη χώρα μας θα εκπροσωπήσει ο συμπατριώτης μας Στέλιος Τσαγκαράκης – Συντονιστής Διευθυντής στο Ενδοκρινολογικό Τμήμα-Διαβητολογικό Κέντρο του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός.
Αντικείμενο της συνάντησης είναι η ομογενοποίηση της εκπαίδευσης στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ο συντονισμός για διενέργεια εξέτασης για το Ευρωπαϊκό δίπλωμα ειδικότητας στην Ενδοκρινολογία και το Διαβήτη και επίσης η προκήρυξη υποτροφιών και προγραμμάτων έρευνας σχετικών με την ειδικότητα της Ενδοκρινολογίας. Θα παραστούν πάνω από 30 διακεκριμένοι επιστήμονες εκπρόσωποι από όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο Corfu Palace με φόντο το Παλαιό Φρούριο της πόλης και το γεγονός θα αποτελέσει σημαντικό πρεσβευτή για τον πολιτισμό και τις ομορφιές της πόλης μας.