Το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας εκφράζει για μία ακόμη φορά την πάγια αντίθεσή του στην εδώ και χρόνια εξελισσόμενη προσπάθεια αποψίλωσης της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και ιδιαίτερα της Κέρκυρας από δημόσιες υπηρεσίες και φορείς, οι οποίες μεταφέρονται πότε στα Γιάννενα και πότε στην Πάτρα, σύμφωνα με ανακοίνωση που δόθηκε στην δημοσιότητα.

Σύμφωνα με αυτή ” Στην προκειμένη περίπτωση κι ενώ το σχέδιο οργανισμού που παρουσιάζει το ΔΣ του ΕΦΚΑ περιλαμβάνει ταύτιση των Περιφερειακών Ελεγκτικών Κέντρων Ασφάλισης (ΠΕΚΑ) και των Περιφερειακών Υπηρεσιών Συντονισμού και Υποστήριξης (ΠΥΣΥ) με τις αντίστοιχες Περιφέρειες της Επικράτειας, μόνο στην Περιφέρεια Ιόνιων Νήσων υπάρχει  κατακερματισμός των υπηρεσιών με ένταξη του ΠΕΚΑ και της ΠΥΣΥ στα Γιάννενα αντί για τον Ν.Κέρκυρας και στην Πάτρα για τα υπόλοιπα νησιά.

Πρωτύτερα, σε επίπεδο διαβούλευσης, είχαν ήδη εναντιωθεί τόσο ο Δικηγορικός Σύλλογος Κέρκυρας όσο και η ΠΙΝ, όμως, το Υπουργείο Εργασίας και ο ΕΦΚΑ προσπέρασαν χωρίς ιδιαίτερη περίσκεψη τις εύλογες αντιδράσεις, προχωρώντας το σχέδιό τους ως έχει.

Το Εργατικό Κέντρο διαμαρτύρεται έντονα προς τους αρμόδιους κυβερνητικούς φορείς για την επί του πρακτέου διάσπαση της ενότητας της Περιφέρειάς μας με την κατά συρροήν τα τελευταία χρόνια ανάθεση αποκεντρωμένων υπηρεσιών σε άλλες γειτονικές Περιφέρειες. Η γεωγραφική, ιστορική, πολιτιστική, κοινωνική, οικονομική και διοικητική ενότητα των νησιών του Ιονίου πρέπει να παραμείνει αρραγής”.