Με γοργούς ρυθμούς άρχισαν σήμερα και συνεχίζονται οι εργασίες ανάπλασης του περιφερειακού Γάιου, με δράσεις που αφορούν στην διαμόρφωση του χώρου δίπλα στο οδόστρωμα ώστε να απομακρυνθούν βράχοι, κλαδιά, χόρτα και φερτά υλικά, επικίνδυνα για τους οδηγούς.

Το σημείο θα καθαριστεί και θα διαμορφωθεί ώστε να υπάρχει άνετος χώρος ακόμη και για την προσωρινή στάθμευση τροχοφόρων, τις ώρες άφιξης/αναχώρησης του πλοίου της γραμμής, πράγμα που θα διευκολύνει την κίνηση των οχημάτων στο λιμάνι, χωρίς να ταλαιπωρούνται κάτοικοι και επισκέπτες.

Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη τοποθεσία, είναι η πρώτη εικόνα που αντικρίζει ο επισκέπτης του νησιού, κατεβαίνοντας από το πλοίο.

.Η παρέμβαση της Δημοτικής Αρχής στον συγκεκριμένο σημείο αποδεικνύει για άλλη μια φορά την απόφασή για αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής των δημοτών, την επίλυση των προβλημάτων της καθημερινότητας αλλά και της μεγάλης σημασίας που δίνεται στην ουσιαστική αναβάθμιση της εικόνας του νησιού στα μάτια των επισκεπτών του. Ο πρόεδρος του Δ.Σ . Εμμανουήλ (Μανώλης) Βλαχόπουλος επιβλέπει και συμμετέχει στις εργασίες.

Στόχος δεν είναι μόνον να γίνουν σοβαρές παρεμβάσεις σε όσο δυνατόν περισσότερα σημεία του νησιού, αλλά και να ευαισθητοποιηθούν και οι συμπολίτες, να βάλουν με την σειρά τους ¨ το πετραδάκι τους¨ ‘ώστε οι εικόνα των κοινοχρήστων χώρων αλλά και των παρόδιων οικοπέδων και αυλών να αναδεικνύει την νοικοκυροσύνη και τον πολιτισμό.