Μετά την καταγγελία των εργαζομένων της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας όσον αφορά την διαδικασία που ακολουθήθηκε για τον Οργανισμό, αντίστοιχη καταγγελία έρχεται και από τους εργαζόμενους της Π.Ε. Κεφαλλονιάς.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που δόθηκε στην δημοσιότητα ” Καταγγέλλουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τις ενέργειες και τις μεθοδεύσεις της Περιφέρειας Ιονίων νήσων να ψηφίσει άρον άρον τον οργανισμό εσωτερικών υπηρεσιών της περιφέρειας που ίδια συνέταξε ” εν κρυπτώ και παραβύστω”.

Δεν προηγήθηκε καμιά διαβούλευση ή συνεργασία με την ευρεία μάζα των απλών υπαλλήλων της περιφέρειας οι οποίοι έχουν την εμπειρία λειτουργίας των υπηρεσιών μέσα από την καθημερινή εργασιακή ενασχόλησή για την προάσπιση του δημόσιου αγαθού της εξυπηρέτησης των συμπολιτών μας.

Ο νέος οργανισμός της περιφέρειας αποτελεί οικοδόμημα προχειρότηταςπου όχι δεν θα συνεισφέρει στην βελτίωση των υπηρεσιών προς τους πολίτες, αλλά θα συμβάλει ακόμα περισσότερο στο γραφειοκρατικό Αλλαλούμ που επίκρατεί.

Υποδηλώνει σύμπλευση στις κυβερνητικές πολιτικές της πλήρους αποικιοποίησης της χώρας μας στους δανειστές που συντελείται αδιάκοπα και απροσχημάτιστα τα τελευταία χρόνια από όλο το αστικό πολιτικό σύστημα. Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι σπαταλήθηκαν περίπου 15.000 € για να συνταχθεί μία κατ΄ευφημισμό μελέτη, είναι η μαζική απαξίωση όλων των υπαλλήλων σαν να πρόκειται για άβουλοι μάζα που η μόνη της αποστολή είναι να υπακούει πιστα και αδιαμαρτύρητα τις επιθυμίες του εκάστοτε πολιτικού συστήματος.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο νέος οργανισμός της περιφέρειας ψηφίστηκε στα γρήγορα με το πρόσχημα της αξιολόγησης των δομών για την έναρξη του συστήματος κινητικότητας.

Σύμφωνα όμως με τις εγκυκλίους του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης το σύστημα κινητικότητας για τους ΟΤΑ μπορεί να πραγματοποιηθεί και με τους ισχύοντες ΟΕΥ χωρίς να απαιτείται αξιολόγηση των δομών.

Σε αντιδιαστολή με την όλη πρακτική της περιφέρειας στο θέμα του οργανισμού αντιπαραβάλλεται η διαδικασία που ακολουθήθηκε στην περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας οπου και υπηρεσιακοί παράγοντες όλων των βαθμίδων συμμετείχαν στην ομάδα εργασίας του νέου οργανισμού και στην εκπόνηση της σχετικής μελέτης αλλά και το ίδιο το σχέδιο του Οργανισμού βγήκε σε δημόσια διαβούλευση. Και βεβαίως δεν υπήρχε ποτέ ούτε υπάρχει απαίτηση να γίνονται αποδεκτές κάθε είδους γνώμες που θα διατυπωθούν.

Αυτό το οποίο απαιτούσαμε πάντα και απαιτούμε και τώρα είναι να ακούγονται όλες οι απόψεις και να δίνετε πάντα ο απαιτούμενος χρόνος για μία σωστή δημοκρατική και διάφανη διαδικασία.

Απαιτούμε την άμεση κατάργηση της υπαριθμόν 181-17/ 16-9-2017 απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου για την τροποποίηση του οργανισμού υπηρεσιών της περιφέρειας Ιονίων νήσων.

Την εκκίνηση από την αρχή μίας διαυγούς διαδικασίας για την τροποποίηση του οργανισμού με τη συμμετοχή όλων των υπαλλήλων αλλά και των πολιτών οι οποίοι άλλωστε είναι αποδέκτης των υπηρεσιών της περιφέρειας”.