Την αναβολή της εφαρμογή της απόφασης του ΕΟΠΥΥ που υποχρεώνει τον γιατρό να είναι εγγεγραμμένος στο μητρώο του Οργανισμού προκειμένου να έχει δικαίωμα έκδοσης ιατρικών συνταγών, ζητά με επιστολή του ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ).

Στην επιστολή με παραλήπτη τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, Σωτήρη Μπερσίμη, ο ΠΙΣ υποστηρίζει ότι η εφαρμογή της οδηγίας αναφορικά με την υποχρέωση όλων των γιατρών για εγγραφή τους στο ηλεκτρονικό μητρώο του ΕΟΠΥΥ, προκειμένου να μπορούν να εκδίδουν συνταγές, παραπεμπτικά και ιατρικές γνωματεύσεις, έγινε αιφνιδιαστικά.

Αυτό έχει ως συνέπεια να έχουν μείνει σε εκκρεμότητα γνωματεύσεις, παραπεμπτικά και συνταγές, οι οποίες δεν μπορούν να εκτελεστούν από τους παρόχους λόγω μη εγγραφής των γιατρών στο μητρώο του ΕΟΠΥΥ.

Ο ΠΙΣ ζητά ολιγοήμερη αναβολή, τουλάχιστον έως τις 20 Οκτωβρίου, εως ότου λυθεί το ζήτημα ώστε να μην υπάρχουν προβλήματα με τη περίθαλψη των ασθενών και τους παρόχους υγείας.Τέλος, ζητά για παραπεμπτικά τα οποία έχουν εκτελεστεί, να είναι δυνατή η αποπληρωμή τους.

Πηγή: health.in.gr