Ελληνικό «χρώμα» απέκτησε από το πρωί της Παρασκευής η φημισμένη «Grand Central» στο Μανχάτταν, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η τουριστική έκθεση «Greek Panorama», σε μια προσπάθεια να προβληθούν τοποθεσίες, δράσεις, τουριστικές επιχειρήσεις και τοπικά εδέσματα από κάθε γωνιά της Ελλάδας στον πλέον πολυσύχναστο σταθμό της Νέας Υόρκης.

Ο Δημοσιογράφος Διονύσης Μάμαλος στο πλαίσιο του ντοκιμαντέρ του CORFU TV βρέθηκε στην έκθεση όπου είχε την δυνατότητα να συνομιλήσει με την Διευθύντρια ΕΟΤ ΗΠΑ – Καναδά, Γρηγορία Καματερού, αλλά και με την αντιδήμαρχο Τουρισμού Ρόδου Μαρίζα Χατζηλαζάρου.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι στην έκθεση δεν συμμετέχει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Την Έκθεση επισκέφθηκε και ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Δημήτριος, ο οποίος χαιρέτησε έναν προς έναν τους υπεύθυνους όλων των περιπτέρων.

«Μια ελληνική Έκθεση σε ένα τέτοιο σημείο είναι πολύ σημαντική.  Η Ελλάδα έχει έναν αριθμό παραγμάτων και στοιχείων που δεν υπάρχουν πουθενά αλλού».  Παράλληλα, έλαβε την ευκαιρία να αναφερθεί και στην επικείμενη ολοκλήρωση του νέου Ι.Ν. Αγίου Νικολάου στο «Σημείο Μηδέν», τονίζοντας ότι θα αποτελέσει μια «διαρκή προβολή» της Ορθοδοξίας και της Ελλάδας.

Στην εκδήλωση έδωσαν το «παρών» επίσης, η Μόνιμη Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στον ΟΗΕ, Αικατερίνη Μπούρα, ο Πρόξενος Νέας Υόρκης, Εμμανουήλ Κουμπαράκης, η Διευθύντρια του Ελληνικού Γραφείου Τύπου, Αθανασία Παπατριανταφύλλου και  η Διευθύντρια ΕΟΤ ΗΠΑ – Καναδά, Γρηγορία Καματερού, και θεσμικοί εκπρόσωποι από την Κρήτη, την Πελοπόννησο, την Χίο, την Ρόδο και άλλες περιοχές της Ελλάδας.

To «Greek Panorama» θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 13 Μαϊου.

Ρεπορτάζ: Διονύσης Μάμαλος