Ο Κερκυραίος δημοσιογράφος Διονύσης Μάμαλος, είχε την ευκαιρία και στο πλαίσιο της 82ης Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης, να συναντηθεί με τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη σε κεντρικό ξενοδοχείο της συμπρωτεύουσας.

Ο κ. Μητσοτάκης, ήταν «εύχαρης, επικοινωνιακός και με καλή διάθεση», επεσήμανε ο κ. Μάμαλος στον «Ε.Κ.», αναφερόμενος στην καθιερωμένη συνάντηση που είχαν εκπρόσωποι των ΜΜΕ με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, την παραμονή της ομιλίας του στη ΔΕΘ.

Ο κ. Μάμαλος του Corfu TV είπε ακόμη πως στη διάρκεια της δική του συνομιλίας με τον κ. Μητσοτάκη, ο πρόεδρος της ΝΔ, θυμήθηκε τη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει κατά η διάρκεια του προεκλογικού αγώνα για την ανάδειξη νέου αρχηγού στη ΝΔ – είχε αναδειχθεί πρώτος τελικά σε ψήφους στο νησί ανατρέποντας όλες τις προβλέψεις – και φυσικά ενδιαφέρθηκε να μάθει πως είναι τα πράγματα στην Κέρκυρα.

«Πως πήγατε φέτος με τον Τουρισμό;» ρώτησε ο κ. Μητσοτάκης. Ο κ. Μάμαλος από την πλευρά του, εξήγησε πως μπορεί να υπήρξε φέτος τουριστική κίνηση στην όμορφη Κέρκυρα, αλλά δυστυχώς, ο τζίρος ήταν πεσμένος. Κάτι που παρατηρήθηκε άλλωστε και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας.

«Θα τα πούμε σύντομα», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, κλείνοντας τη συζήτηση και ο κ. Μάμαλος, με την εμπειρία του γνωρίζει πως αυτό δεν είναι απλά μία υπόσχεση, καθώς ο κ. Μητσοτάκης, όπως σημείωσε, ενδιαφέρεται πραγματικά να ενημερώνεται και νοιάζεται, όχι μόνο για την Κέρκυρα, αλλά για όλες τις περιοχές της Ελλάδας.

Ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης με τον κ. Διονύση Μάμαλο.

Ο κ. Μάμαλος, εκτιμά πως ο κ. Μητσοτάκης, ως πολιτικός είναι πιο «καθαρός» στις ιδέες του, έχοντας στο μυαλό τους πολίτες αυτής της χώρας. «Δίνει προοπτική, έχει ξεκάθαρο σχέδιο», τόνισε ο κ. Μάμαλος, σημειώνοντας τη ρεαλιστική ματιά με την οποία ο πρόεδρος της ΝΔ προσεγγίζει την πραγματικότητα της χώρας.

«Δεν υπόσχεται κάτι που δεν μπορεί να κάνει, αλλά μιλά με σχέδιο για ό,τι μπορεί να αλλάξει την επόμενη κιόλας ημέρα. Στηρίζει την ιδιωτική πρωτοβουλία και εξηγεί πως θα πράξει τα δέοντα», είπε στην εφημερίδα μας και πρόσθεσε:

«Για τις σχέσεις με την ΕΕ και τους δανειστές, γνωρίζει πως δεν μπορούν να αλλάξουν όλα ριζικά, αλλά έχει αντιπροτάσεις που θα ελαφρύνουν βάρη από τους πολίτες. Κάτι που ανέφερε και κατά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ στην Αθήνα. Μεταρρυθμίσεις έναντι μείωσης του στόχου των πρωτογενών πλεονασμάτων».

«Σε κάθε περίπτωση, είμαι ρεαλιστής επίσης. Η χώρα δεν είναι σε καλή κατάσταση και δεν μπορεί να αλλάξει από τη μία μέρα στην άλλη. Χρειάζεται πολλή δουλειά, από όλους. Και οι ομογενείς μας γνωρίζουν τι θα πει σκληρή δουλειά…Ισως ωστόσο υπάρξει μία καλύτερη προοπτική με τον Κυριάκο Μητσοτάκη», τόνισε ο κ. Μάμαλος.

ΠΗΓΗ: https://www.ekirikas.com/