Είμαι πραγματικά πολύ απογοητευμένος έως και εξοργισμένος από το επίπεδο διαλόγου σχετικά με το κλίμα και με τα προβλήματα που επικρατούν στο Γενικό Νοσοκομείο.

Όταν παραιτείται με μια επιστολή κόλαφο ο Διευθυντής της Χειρουργικής Κλινικής του Γ.Ν. Κέρκυρας ο Νίκος Γατσούλης ένας καταξιωμένος και διακεκριμένος επιστήμονας και εξαίρετος άνθρωπος, για τον οποίον δεν έχει ακουστεί εις βάρος του το παραμικρό. Και παραιτείται μάλιστα, μετά από 32 χρόνια υπηρεσιών στο Νοσοκομείο και ένα περίπου χρόνο πριν την συνταξιοδότηση του καταγγέλλοντας τον τρόπο που διοικείται το ίδρυμα.

Όταν βγαίνει δημόσια ο Πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών ο Χρυσόστομος Μπούκας, ο οποίος εργάζεται για μια 30ετια στο Νοσοκομείο διακεκριμένος επιστήμονας και καταξιωμένος στη συνείδηση των Κερκυραίων και καταγγέλλει ότι ζήτησε συνάντηση με τον Διοικητή και πήρε την απάντηση ότι πρέπει το αίτημα να διατυπωθεί εγγράφως!!! Ποιος διατύπωσε το αίτημα; Ο Διευθυντής της Α! και Β! Παθολογικής κλινικής, όχι εγώ..

Τώρα όσον αφορά τα προβλήματα:

Όταν στο παλιό Νοσοκομείο των 9.500 τ.μ εργαζόταν 520 -530 εργαζόμενοι και σήμερα στο Νοσοκομείο των 33.500 τ.μ εργάζονται το πολύ 380.

Όταν επιχειρείται να αλλάξει ο Οργανισμός και να μειωθεί ο αριθμός των μονίμων εργαζομένων που προβλέπονται σήμερα και πλησιάζει τους 1.000.

Όταν βγαίνει δημόσια ο Πρόεδρος των νεφροπαθών ο Παναγιώτης Κορμαρής και λέει ότι έχουν χαθεί 10 συμπολίτες μας εξ αιτίας της προβληματικής λειτουργίας της μονάδας. Εγώ δεν μπορώ να υιοθετήσω ή να απορρίψω τους ισχυρισμούς του, αλλά είναι μια δημόσια δήλωση που αν μη τι άλλο με προβληματίζει.

Όταν ο μαγνητικός λειτουργεί μόνο 2 φορές την εβδομάδα και βγάζει 4 μαγνητικές και όχι κάθε μέρα από 4 μαγνητικές.

Όταν το Χειρουργικό τμήμα δεν θα έχει πλέον Διευθυντή.

Όταν μετά την επικείμενη προμήθεια του αξονικού των 64 τομών δεν γίνονται ενέργειες να λειτουργήσει το αιμοδυναμικό τμήμα για να μην έχουμε διαρροές ασθενών, σχεδόν καθημερινά, προς τα Γιάννενα.

Όταν, όταν, όταν… πολλά ακόμα όταν και το επιχείρημα των συνομιλητών είναι «Ναι σας αξίζει να έρθει ο Άδωνις» και δεν μπαίνουν καν στο κόπο να προβληματιστούν ή να αντιπαραθέσουν κάποια άλλα επιχειρήματα, που να αντικρούουν ή να ανατρέπουν τους παραπάνω προβληματισμούς και την επιχειρηματολογία, ε τότε ναι ρε, μας αξίζουν όλα αυτά που περνάμε και επίσης 150 μνημόνια ακόμα.
Τι να πω ρε;;;