Στην λειτουργία της Μονάδας Απεξάρτησης από ναρκωτικά και άλλες ουσίες, αναφέρεται σε ανακοίνωσή της, η Διοίκηση του Νοσοκομείου.

Αναλυτικά, αναφέρει τα εξής:

”Το πρόβλημα της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών έχει πάρει επιδημικές διαστάσεις. Τα τελευταία χρόνια, λόγω της γενικευμένης οικονομικής- κοινωνικής κρίσης, παρουσιάζεται ιδιαίτερα οξυμένο.
Στο πλαίσιο αυτό, η θεσμοθέτηση της λειτουργίας της μονάδας απεξάρτησης από ναρκωτικά, αλκοόλ, διαδίκτυο, τυχερά παιχνίδια της ψυχιατρικής κλινικής του Γ.Ν.Κέρκυρας και η ένταξή της στο δίκτυο παροχής υπηρεσιών απεξάρτησης της χώρας είναι ζήτημα ύψιστης σημασίας, όχι μόνο για την Κέρκυρα, αλλά και για την ευρύτερη περιοχή της ΒΔ Ελλάδας.
Αυτή τη σημασία έχει αναγνωρίσει επανειλημμένα ο υπουργός υγείας κος Ξανθός.
Στις 13/4/2017, με πρωτοβουλία του βουλευτή Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ κου Κώστα Παυλίδη, με την υποστήριξη της βουλευτού Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ κας Φωτεινής Βάκη, με πρωτοβουλία του διοικητή του Γ.Ν.Κ. κου Φοίβου Κακαβίτσα και ύστερα από αίτημα του επιστημονικά υπευθύνου της μονάδας απεξάρτησης κου Ηλία Μιχαλαρέα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον υπουργό υγείας κο Ξανθό. Στη συνάντηση παρευρέθησαν πέραν του Υπουργού Υγείας, ο κος Κώστας Παυλίδης, η κα Φωτεινή Βάκη, ο κος Φοίβος Κακαβίτσας, ο Γ.Γ. του υπουργείου υγείας κος Γιαννόπουλος, ο Κος Ηλίας Μιχαλαρέας.
Στη συνάντηση τέθηκε επίσης και το ζήτημα της θεσμοθέτησης της Μονάδας Υποστήριξης Κρίσεων (ΜΥΚ) της ψυχιατρικής κλινικής του Γ.Ν.Κ. που παρεμβαίνει σε περιπτώσεις κρίσεων (φυσικών, τεχνητών, κ.λ.π. καταστροφών) και είναι μοναδική στο ΕΣΥ της χώρας.
Ο υπουργός επανέλαβε τη δέσμευσή του για την θεσμοθέτηση της μονάδας απεξάρτησης, τόνισε τη μεγάλη σημασία της ΜΥΚ όχι μόνο για την Κέρκυρα, αλλά συνολικά για την χώρα και διαβεβαίωσε για την άμεση ρύθμιση των δύο αυτών ζητημάτων από τις υπηρεσίες του υπουργείου υγείας”.