Βάζω το κεφάλι μου στο ντορβά ότι ο Γκαίμπελς, αν γινόταν να διαβάσει την ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τα αποτελέσματα του Αναπτυξιακού(;) Συνεδρίου θα έσκαγε από το κακό του, γιατί βρέθηκε κάποιος άλλος που τον ξεπέρασε στην προπαγάνδα. Στην ικανότητα να κάνει το μαύρο, που είναι το αποτέλεσμα του Συνεδρίου και γενικότερα της προσφοράς της Αυτοδιοίκησης και του ΣΥΡΙΖΑ αυτή την τριετία στο νησί και την Περιφέρεια, άσπρο.

Μπράβο βρε, καταφέρατε να δημιουργήσετε μια νέα κατηγορία ανεκδότων που προστίθεται στην υπόλοιπες, δηλαδή στα Ποντιακά ανέκδοτα, τα Σκωτσέζικα και λοιπά, τώρα είναι και τα ΣΥΡΙΖΑικα. Παιδιά σοβαρευτείτε, τι είναι αυτά που γράφετε; Τα μπαρούφες είναι αυτές; Επειδή γνωρίζω τα παιδιά της Νομαρχιακής που είναι αξιόλογα και γνωρίζω ότι υπήρχε και δυσαρέσκεια για τα ομολογουμένως φτωχά έως ανύπαρκτα αποτελέσματα του λεγόμενου Αναπτυξιακού Συνεδρίου, είμαι πεπεισμένος ότι για λόγους τήρησης κομματικών ισορροπιών αναγκάστηκαν να υιοθετήσουν τις απόψεις των αυτοδιοικητικών Α’ και Β’ βαθμού, οι οποίοι στην προσπάθεια τους να καλύψουν την ανυπαρξία έργου, έχουν βαφτίσει το κρέας ψάρι.

Δεν θα σας κουράσω θα σταθώ σε τρία – τέσσερα ΣΥΡΙΖΑικα ανέκδοτα. Βεβαίως κουβέντα για Υ.ΠΕ Ιονίων Νήσων, γαργάρα το έκαναν, κουβέντα για την επιστροφή της έδρας του ΕΚΑΒ από τα Γιάννενα στη Κέρκυρα, κουβέντα για νέες Φυλακές, ούτε για τον Φορέα Natuta που Κέρκυρα και Λευκάδα εντάσσονται στους αντίστοιχους φορείς της Ηπείρου!!! ούτε για Καφέ Γυαλί και πολλά άλλα.

ΑΝΕΚΔΟΤΟ 1ον. “Οδικός άξονας βορά – νότου”.
Και μάλιστα όπως άκουσα στο Δημοτικό Συμβούλιο τον Δήμαρχο να λέει θα ξεκινάει από το λιμάνι του Αγίου Στεφάνου στη βόρεια Κέρκυρα και θα καταλήγει στη Ζάκυνθο. Καλό βρέ, καλύτερο και από τα ανέκδοτα με τον Τοτό. Θα πως μετά ότι η Περιφερειακή αρχή τρία ολόκληρα χρόνια δεν έχει κάνει ΤΙΠΟΤΑ για τον οδικό άξονα και για τις παρακάμψεις, αλλά να σταθώ σε ένα σύντομο ανέκδοτο στο λιμάνι του Αγίου Στεφάνου.

Ο κύριος Δήμαρχος όφειλε να γνωρίζει ότι, όπως λένε οι λιμενολόγοι το συγκεκριμένο λιμάνι κατασκευάστηκε σε λάθος θέση και για αυτό τον λόγο δεν μπορούν να λυθούν τα τεράστια προβλήματα που έχει, ακόμα και με μια μεγάλη παρέμβαση για να μην «χώνεται», κάθε χρόνο τα τελευταία 20 χρόνια που λέει ο λόγος. Άρα, αν όντως θέλουμε ένα μεγάλο λιμάνι στο βορά, ψάχνουμε άλλη θέση, δύσκολο γιατί τα εδάφη είναι προβληματικά και χρήματα και μελέτες.

Άξονας βορά – νότου. Τι έχει κάνει η Περιφέρεια τρία χρόνια; ΤΙΠΟΤΑ. Παράκαμψη πόλης γίνεται; Υπάρχει νέα μελέτη; Γιατί η παλιά δεν υλοποιείται αφού εκεί που είχε σχεδιαστεί έχουν «φυτρώσει» πολυκατοικίες. Αναφέρομαι στην παράκαμψη πόλης, όχι στο μικρό και μεγάλο δακτύλιο. Γιατί δεν προχώρησε την παράκαμψη Μπενιτσών; Γιατί δεν προχώρησε, υπάρχει ήδη προμελέτη, την παράκαμψη Τρία Γεφύρια – Ποντή, περίπου 70 – 80 εκατομμύρια. Υπάρχουν αυτά τα λεφτά; ΌΧΙ. Έστω την παράκαμψη Τρία Γεφύρια – Χρυσίδα κόστος περίπου στα 30 εκατομμύρια. Υπάρχουν αυτά τα χρήματα; Και πάλι ΟΧΙ.

Παιδιά, ο άξονας βορά – νότου είναι ανέκδοτο που θα το διαβάζει ο Τοτός και θα δακρύζει από τα γέλια. Εκτός και αν δοθεί σε ένα «εθνικό» εργολάβο και τον κατασκευάσει και εμείς πληρώνουμε διόδια για να πάμε από το Σιδάρι στη Λευκίμμη. Γίνεται και αυτό.

ΑΝΕΚΔΟΤΟ 2ον. ”Ανακοινώθηκε η ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών του Ιονίου από 1/3/2018”.
Σύντροφοι της Νομαρχιακής Επιτροπής, δεν σας είπαν, αν αυτό το πλοίο θα μπορεί να μεταφέρει και αυτοκίνητα ή μόνο επιβάτες. Γιατί αν δεν μπορεί τι να το κάνουμε; Πως θα προωθηθεί ο οδικός τουρισμός και το εμπόριο;

ΑΝΕΚΔΟΤΟ 3ον. “Κατασκευάζονται πέντε υδατοδρόμια σε Κέρκυρα, Παξούς και Διαπόντια Νησιά”.
Ναι ωραία, αλλά υδροπλάνα δεν πετάνε ούτε το 2018. Ποιος τρελός θα έρθει να επενδύσει με αυτό το δίκτυο μόνο. Που είναι τα υδατοδρόμια Ζακύνθου, Κεφαλονιάς, Ιθάκης, Λευκάδας; Που θα λυνόταν οριστικά και το πρόβλημα της διασύνδεσης των νησιών μας. Και ο.κ κάναμε τα υδατοδρόμια, αυτός ο ρημαδονόμος του Σπίρτζη τον οποίο περιμένουμε 1,5 χρόνο πότε θα έρθει στη Βουλή; Χωρίς αυτόν δεν πετάνε τα υδροπλάνα.

ΑΝΕΚΔΟΤΟ 4ον. “Δρομολογείται το α’ τμήμα του έργου ύδρευσης της Κέρκυρας με 47 εκ. ευρώ”.
Σύντροφοι την πατήσατε. Φράγματα τέλος. Ρίχτε μια ματιά στα αρχεία του ΣΥΝ ο οποίος έδωσε αγώνες για την δημιουργία των Φραγμάτων και τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ τα καταργεί. Έλεος και κρίμα. Τα μεγαλύτερο και πιο ώριμο από πλευράς μελετών και όχι μόνο, έργο το στέλνετε στο καλάθι των αχρήστων. Και μην ξεχνάμε τα εκατομμύρια που έχουν δαπανηθεί για τις απαλλοτριώσεις. Οι Jaspers είχαν επισημάνει ότι θα πρέπει να γίνουν γρήγορα το 2013 οι απαλλοτριώσεις, τότε ήταν η απεργία των δικαστικών για να προχωρήσει το έργο και κυρίως να μην γίνει κατάτμηση γιατί δεν θα χρηματοδοτηθεί στο σύνολο του από την Ε.Ε. Και εσείς κάνετε ακριβώς αυτό. Τι να πω;;;

ΑΝΕΚΔΟΤΟ 5ον. «Το Νοσοκομείο της Κέρκυρας ενισχύεται με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ενώ ενισχύονται επίσης ο προϋπολογισμός και ο εξοπλισμός του».
Δεν σας είπαν ότι μειώνουν τον αριθμό των εργαζομένων που προβλέπει ο κανονισμός λειτουργίας του Νοσοκομείου και που ήταν 960 εργαζόμενοι. Για τον εξοπλισμό κάνετε το μαύρο άσπρο. Ωραία μετά από 6 χρόνια θα προμηθευτούμε τον αξονικό τομογράφο και πανηγυρίζετε, αντί να κοκκινίζετε που δεν αξιοποιείται την ευκαιρία για να σταματήσει το καραβάνι των μεταναστών υγείας να πηγαίνουν στα Γιάννενα. Προχθές σηκώθηκε το C130 δυο φορές για αεροδιακωμιδή που στοιχίζει από 25.000 ευρώ τη φορά. Το θέμα είναι άλλο, ότι με τον νέο αξονικό, εάν υπήρχε αιμοδυναμικό τμήμα οι στεφανιογραφίες θα γινόταν εδώ στο Νοσοκομείο μας και δεν θα χρειαζόταν οι ασθενείς να πάνε στα Γιάννενα. Αυτά γιατί δεν τα λέτε; Γιατί τα κρύβετε;

ΑΝΕΚΔΟΤΟ 6ον. «Ξεκινά η διαβούλευση για την εφαρμογή των κανονισμών της Ε.Ε. περί νησιωτικότητας και μεταφορικού ισοδύναμου και στα Ιόνια Νησιά».
Άλλο ανέκδοτο. Τρία χρόνια τώρα που είναι η μελέτη της Περιφέρειας για το μεταφορικό ισοδύναμο. Η μελέτη της προηγούμενης Περιφερειακής αρχής, δεν είχε καμία σχέση με το μεταφορικό ισοδύναμο. Η ΑΝΑΣΑ που το είχε σημαία, τι έχει κάνει; ΤΙΠΟΤΑ.

ΑΝΕΚΔΟΤΟ 7ον. «Εξόρυξη πετρελαίου».
Βρε, εσείς δεν είστε που βγάζατε ανακοινώσεις κατά της εξόρυξης πετρελαίου στο Ιόνιο και λέγατε ότι δεν θα εισπνέουμε τις αναθυμιάσεις του πετρελαίου; Τι άλλαξε τώρα; Προσγειωθήκατε στον ρεαλισμό; Για την καρέκλα ρε παιδιά…

Σταματώ εδώ θα μπορούσα να γράφω πολλά ακόμα, όπως για την παραχώρηση του παραλιακού μετώπου στο Δήμο και άλλα, αλλά βαρέθηκα με τα ανέκδοτα.
Πάντως φίλοι μου, το ξέρω ότι το γνωρίζετε και εσείς ήταν μεγάλη μούφα το «Αναπτυξιακό». Και όμως θα μπορούσε αν έδινε κάτι το χειροπιαστό ο Πρωθυπουργός, είτε τα Φράγματα, είτε την Υ.ΠΕ, είτε το ΕΚΑΒ, είτε το Καφέ Γυαλί, ο Σταθάκης είχε δεσμευθεί πριν τρία χρόνια για τα 7 εκατομμύρια της Β! φάσης, να έφευγε ως ήρωας από το νησί. Αλλά…