Η Ελλάδα συνεχίζει να βρίσκεται στην κορυφή των πλέον προσφιλών θερινών τουριστικών προορισμών για τους Αυστριακούς, όπως τονίζεται από εκπροσώπους των μεγαλύτερων ταξιδιωτικών ομίλων και των μεγαλύτερων αλυσίδων τουριστικών γραφείων της Αυστρίας.

Η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού Βιέννης, η οποία είναι η μεγαλύτερη και σημαντικότερη στην Κεντρική Ευρώπη, άνοιξε χτες το μεσημέρι τις πύλες της και διαρκεί έως την ερχόμενη Κυριακή. Σε αυτήν συμμετέχουν πάνω από 850 εκθέτες από 80 χώρες, ενώ στη διάρκειά της αναμένονται πάνω από 150.000 επισκέπτες.

Η κορυφαία θέση της Ελλάδας στις προτιμήσεις των Αυστριακών τουριστών, προβάλλεται μέσα στις τελευταίες ημέρες σε σχετικά δημοσιεύματα στα αυστριακά ΜΜΕ, όπως επίσης τονίζεται στις παρουσιάσεις των εφετινών προγραμμάτων των διαφόρων ταξιδιωτικών ομίλων, από τους οποίους επισημαίνονται οι εντυπωσιακές αυξήσεις των κρατήσεων τους για ελληνικούς προορισμούς.

Στο περίπτερο του ΕΟΤ στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού της Βιέννης, συμμετέχουν ως συνεκθέτες διάφορες περιοχές της Ελλάδας όπως, οι Περιφέρειες Κρήτης και Ιονίων Νήσων, η Ρόδος η Κάρπαθος, τα Κύθηρα, η Πάρος, αλλά και διάφορες τουριστικές επιχειρήσεις.

Η Ελλάδα ως τουριστικός προορισμός κατέχει εδώ και χρόνια μία από τις πρώτες θέσεις, ή και την πρώτη θέση στις προτιμήσεις των Αυστριακών τουριστών για τις θερινές διακοπές τους, με κατά μέσο όρο 400.000 να καταφθάνουν ετησίως στη χώρα μας, και ως εκ τούτου η Αυστρία, σε αναλογία με τον πληθυσμό της – 8,7 εκατομμύρια κάτοικοι – βρίσκεται στην πρώτη θέση από πλευράς αφίξεων ξένων τουριστών στην Ελλάδα.

Η παρουσία των Ιονίων Νήσων

Στο περίπτερο του ΕΟΤ στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού της Βιέννης, συμμετέχει ως συνεκθέτης και η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων την οποία εκπροσωπεί ο Αντιπεριφερειάρχης Σπύρος Γαλιατσάτος.

Οι Αυστριακοί αγαπούσαν την Κέρκυρα και την επισκεπτόταν λόγω Αχίλλειου και βεβαίως λόγω Σίσυς. Πριν από λίγα χρόνια όμως, άρχισε να καταγράφεται σταδιακά μια μείωση, σημαντική σε ένα βαθμό, των αφίξεων Αυστριακών τουριστών, οι οποίοι επιλέγουν, άλλους τουριστικούς προορισμούς, κυρίως το Αιγαίο, Ρόδο και Κω αλλά και στο Ιόνιο επιλέγουν κυρίως Ζάκυνθο, όπου έχει καταγραφεί μια σημαντική αύξηση Αυστριακών επισκεπτών τα τελευταία χρόνια. Και βέβαια παραδοσιακά επιλέγουν Κρήτη.

Ας ελπίσουμε με στοχευμένες δράσεις να αλλάξει το κλίμα.

Ρεπορτάζ Βιέννη: Διονύσης Μάμαλος