Όταν έρθει η ώρα η κυβέρνηση θα μοιράσει το πλεόνασμα όταν και όπου πρέπει, και χωρίς να κινδυνεύσουμε τους στόχους, τόνισε ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής και σημείωσε: «Στο τέλος του 2017 θα πράξουμε ότι πράξαμε και στο τέλος του 2016».

Ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στη συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, ουσιαστικά προανήγγειλε την χορήγηση «13ης» σύνταξης και τον Δεκέμβριο του 2017. Ειδικότερα, αναφερόμενος στον πρόεδρος της ΝΔ, ο πρωθυπουργός σημείωσε: «Μέσα στην απελπισία του ο άνθρωπος που καταψήφισε την εφάπαξ 13η σύνταξη ήρθε να μας προτείνει να δώσουμε τώρα άλλο τόσο από αυτό που δώσαμε. Τι έγινε ξαφνικά και έγινε τόσο κουβαρντάς ο κ. Μητσοτάκης;», ανέφερε ο πρωθυπουργός, και πρόσθεσε: «Ωραίος μάγκας ο κ. Μητσοτάκης, εύκολη η πλειοδοσία. Αλλά όπως είπε ένας πιστός στρατιώτης της παράταξης του: Τζάμπα μάγκας», σχολίασε.

Μάλιστα Ο κ. Τσίπρας, απευθυνόμενος στον πρόεδρο της ΝΔ, ανακοίνωσε πως «όταν θα έρθει η ώρα, η κυβέρνηση αυτή θα διανείμει όταν πρέπει, εκεί που πρέπει και με ασφάλεια έναντι στόχων την υπεραπόδοση των πλεονασμάτων. Στο τέλος του 2017 θα πράξουμε ότι πράξαμε και στο τέλος του 2016».

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε ισορροπημένη τη συμφωνία με τα αντίμετρα και την επιστροφή στην εργασιακή κανονικότητα σύντομα εξομολογούμενος ότι «δεν είναι πρόθεσή μου και το οικονομικό επιτελείο να κρύψουμε ότι όπως σε κάθε συμφωνία που εμπεριέχει το στοιχείο του συμβιβασμού και ειδικά σε αυτό το πλαίσιο, υπάρχουν σημεία που δεν αποτελούν επιλογή μας».

Ο κ. Τσίπρας ξεκαθάρισε ότι «τα αντίμετρα θα έρθουν ένα προς ένα και σε διαφορετικά άρθρα» και πρόσθεσε το ερώτημα θα είναι ένα: «Ο ξαφνικά ευαίσθητος κ. Μητσοτάκης τι θα πράξει;». Θα τα καταψηφίσει ήταν η απάντηση του Αλέξη Τσίπρα λέγοντας για τον πρόεδρο της ΝΔ ότι αυτό που κάνει είναι «να πουλάει φύκια και μεταξωτές κορδέλες».