Σήμερα θα ασχοληθώ με ένα θέμα με το οποίο έχουν ασχοληθεί το Business Insider αλλά και η Huff Post και έχει να κάνει με τα πράγματα που κάνουν και δεν κάνουν οι διανοητικά ισχυροί άνθρωποι βασισμένο στο βιβλίο της Amy Morin ”13 πράγματα που δεν κάνουν οι διανοητικά ισχυροί΄΄.

Ας τα δούμε πιο αναλυτικά , ποιος ξέρει μπορεί ανάμεσα σε αυτά να αναγνωρίσετε πράγματα που σας αφορούν!

-Δεν σπαταλούν χρόνο νιώθοντας άσχημα για τον εαυτό τους. Σύμφωνα με την συγγραφέα κάτι τέτοιο είναι αυτοκαταστροφικό , δημιουργεί αρνητικά συναισθήματα ενώ συχνά πληγώνει και τους ανθρώπους γύρω μας.

-Δεν παραιτούνται. Φυσικά κάτι τέτοιο απαιτεί δύναμη χαρακτήρα και αυτοέλεγχο όμως οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην επιτυχία και πως την ορίζει ο καθένας μας.

-Επιθυμούν τις αλλαγές. Σύμφωνα πάντα με τη συγγραφέα υπάρχουν 5 φάσεις αλλαγής και αυτές είναι :προ στοχασμός, περισυλλογή, προετοιμασία, δράση και συντήρηση.

-Δεν επικεντρώνουν το ενδιαφέρον και τον χρόνο τους σε πράγματα πέρα από αυτούς και τον έλεγχό τους. Το κατανοούν και προχωράνε.

-Δεν μπορείς να τους ευχαριστήσεις όλους , ούτε να είσαι αρεστός σε όλους . Ίσως είναι αδύνατο και κατά την γνώμη μου είναι αδιανόητο για αυτό μην τα βάζετε με τον εαυτό σας.

-Δεν φοβούνται να ρισκάρουν , γιατί πολύ απλά αυτό οφείλεται σε έλλειψη γνώσεων. Ερευνήστε καλά αυτό που θέλετε να κάνετε και θα δείτε το φόβο να εξαφανίζεται.

-Δεν στέκονται στο παρελθόν ,εξάλλου τίποτα δεν μπορεί να το αλλάξει και κυρίως κάτι τέτοιο μας εμποδίζει από το να χαρούμε το παρόν και να κάνουμε σχέδια για το μέλλον.

-Δεν επαναλαμβάνουν τα ίδια λάθη. Μελετήστε τι πήγε λάθος ώστε την επόμενη φορά να μην αποτύχετε

-Δεν ζηλεύουν την επιτυχία των άλλων.

-Δεν τα παρατούν στην πρώτη δυσκολία. Τα προβλήματα και τα εμπόδια είναι εκεί για να τα ξεπεράσουμε. Η επιτυχία δεν είναι εύκολη ούτε στρωμένη με ροδοπέταλα.

-Περνούν χρόνο μόνοι τους καθώς η ενδοσκόπηση βοηθάει , μας κάνει σίγουρα πιο δημιουργικούς και φιλόδοξους.

-Δεν φταίει για όλα το σύμπαν , πρέπει κι εμείς να προσπαθήσουμε!!!

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στις ‘’Επισημάνσεις της Κυριακής’’ 12-11-2017.