Την Δευτέρα θα οδηγηθούν εκ νέου στον Ανακριτή οι 9 συλληφθέντες που εμπλέκονται στην εγκληματική οργάνωση διακίνησης ηρωίνης. 

Υπενθυμίζουμε ότι το μεσημέρι της Παρασκευής οδηγήθηκαν στις ανακριτικές αρχές, όπου ζήτησαν και πήραν προθεσμία να απολογηθούν στον Ανακριτή Κέρκυρας την Δευτέρα.

        

Τα εννέα (9) μέλη της οργάνωσης, συνελήφθησαν στην Κέρκυρα, σε ευρείας κλίμακας επιχείρηση στην οποία συμμετείχαν το· δώδεκα (12) μέλη της οργάνωσης είχαν συλληφθεί για διακίνηση, σταδιακά κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης, καθώς στην κατοχή τους είχαν βρεθεί σημαντικές ποσότητες ηρωίνης. Σημειώνεται ότι οι δέκα (10) εξ’ αυτών είναι κρατούμενοι σε καταστήματα κράτησης.

Δομή εγκληματικής οργάνωσης.

Η εγκληματική οργάνωση δομείται σε τρία βασικά επίπεδα και συγκεκριμένα το πρώτο το οποίο αποτελεί τον οργανωτικό-ηγετικό πυρήνατο δεύτερο που περιλαμβάνει τον «κεντρικό εκτελεστικό πυρήνα» και το τρίτο που περιλαμβάνει τον πυρήνα των διακινητών ηρωίνης.

Οι βαθμίδες – επίπεδα στελεχώνονταν από συγκριμένα ανεξάρτητα μέλη της οργάνωσης, με διακριτούς ρόλους και κατά τέτοιο τρόπο ώστε να εξασφαλίζεται η ιεραρχική δομή και η αποτελεσματική λειτουργία της οργάνωσης.

Ο ηγετικός πυρήνας της εγκληματικής οργάνωσης αποτελούνταν από τρεις αλλοδαπούς (3) υπηκόους Αλβανίας, ηλικίας 45, 35 και 29ετών, οι οποίοι έχοντας ως βάση τους την Αλβανία, συντόνιζαν την λειτουργία της οργάνωσης.

Το δεύτερο επίπεδο (κεντρικός εκτελεστικός πυρήνας) αποτελείται συνολικά από δέκα (10) μέλη. Δύο εξ’ αυτών 27χρονοι υπήκοοι Αλβανίας ήταν επιφορτισμένοι με το ρόλο του υπαρχηγού, ενώ τα υπόλοιπα κατείχαν -κατά περίπτωση- ρόλο εισπράκτορα, μεταφορέα και υπεύθυνου αποθήκευσης των ναρκωτικών. Στο συγκεκριμένο επίπεδο εντάσσεται επίσης και η εγκατάσταση και λειτουργία, από την οργάνωση, εργαστηρίου επεξεργασίας της ηρωίνης στην χώρα μας και συγκεκριμένα σε περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας. Για τη λειτουργία του οποίου μάλιστα ήταν υπεύθυνοι δύο υπήκοοι Αλβανίας ηλικίας 45 και 24 ετών.

Υπενθυμίζεται ότι το εργαστήριο επεξεργασίας της ηρωίνης εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Κέρκυρας κατά την διάρκεια επιχείρησης τη Μ. Πέμπτη(13.04.2017) σε περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας, όπου και συνελήφθη ο 24χρονος. Επιπλέον σε χώρους του εργαστήριου είχε βρεθεί ποσότητα ηρωίνης βάρους (4,8) κιλών.

Το τρίτο επίπεδο λειτουργίας της οργάνωσης αποτελείται από τον πυρήνα των διακινητών ηρωίνης στην Κέρκυρα, όπου απαρτίζονταν από δεκαπέντε (15) ταυτοποιημένα μέλη. Ο συγκριμένος πυρήνας αποδομήθηκε σχεδόν στο σύνολο του καθώς σταδιακά το τελευταίο έτος, έχουν συλληφθεί (12) από τα μέλη του δικτύου διακινητών ηρωίνης στην Κέρκυρα.

Δράση εγκληματικής οργάνωσης.

Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης με άμεσο σκοπό την συγκάλυψη της δράσης τους, ακολουθούσαν τεχνικές συγκάλυψης, χρησιμοποιώντας κυρίως μεγάλο αριθμό τηλεφωνικών συνδέσεων, οι οποίες ήταν δηλωμένες σε άλλα πρόσωπα «ghost persons». Εκτιμάται ότι από την παράνομη δράση της οργάνωσης, το τελευταίο έτος περίπου, η ποσότητα ηρωίνης που έχει διακινηθεί στην Κέρκυρα ξεπερνάει τα 12 κιλά, ενώ από αυτήν την ποσότητατα 9,7 κιλά ηρωίνης έχουν κατασχεθεί τμηματικά από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Κέρκυρας. Το οικονομικό όφελος που θα αποκόμιζε η οργάνωση από τη δραστηριοποίηση της, εκτιμάται ότι θα ξεπερνούσε τις 450.000ευρώ.

Για την υπόθεση σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία σε βάρος (28) συνολικά ατόμων, με τις κατηγορίες της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό την εισαγωγή, αποθήκευση, μεταφορά και διακίνηση ηρωίνης, ενώ στη δικογραφία εμπλέκεται και μεγάλος αριθμός τοξικοεξαρτημένων ατόμων.