Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων συμμετείχε στην έκθεση “FERIEN 2018” που πραγματοποιήθηκε στη Βιέννη από 11 έως 15 Ιανουαρίου 2018. Τα εξαιρετικά ευοίωνα μηνύματα για την Ελλάδα και ιδιαίτερα για τα Ιόνια Νησιά παρουσιάστηκαν στην καθιερωμένη για το τουριστικό κύκλωμα της χώρας συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε την πρώτη μέρα της έκθεσης από την Ruefa, η οποία είναι η μεγαλύτερη αλυσίδα τουριστικών γραφείων της Αυστρίας. Η βάση της παρουσίασης ήταν η δημοσκόπηση που γίνεται κάθε χρόνο σχετικά με τις επικρατούσες τάσεις και τα πραγματικά στοιχεία της αγοράς.

Επίσης, από τους Τour Operator δόθηκαν αντίστοιχα αυξημένα στοιχεία σε διψήφιο ποσοστό πιο πάνω από την αντίστοιχη περίοδο. Σημαντικό ρόλο σε αυτό έπαιξε το ότι το κρατικό κανάλι της Αυστρίας ORF1 είχε παρουσιάσει αρκετά video των Ιονίων Νησιών στην ειδική εκπομπή τουριστικού ενδιαφέροντος “bessereisen”, οι οποίες προβάλλονται και από το Facebook του καναλιού.

Την Περιφέρεια εκπροσώπησε ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Σπύρος Γαλιατσάτος, ο οποίος πραγματοποίησε συναντήσεις με Tour Operator, στελέχη αεροπορικών εταιρειών (Austrian Airlines, Aegean), της κρουαζιέρας (Costa – AIDA), το κανάλι ORF1 και τον ιδιοκτήτη της ηλεκτρονικής εφημερίδας (στα ελληνικά και γερμανικά) “Heaphaestus Wien” Georg Gstrein. Η εφημερίδα αναφέρεται συχνά στα Ιόνια Νησιά.

Σημαντική ήταν η συνεργασία με την Ελληνίδα πρέσβη στη Βιέννη κα Χρυσούλα Αλιφέρη και στελέχη της πρεσβείας, προκειμένου να πραγματοποιηθεί στο άμεσο μέλλον στοχευόμενη εκδήλωση σε ειδικό υψηλού οικονομικού και πνευματικού επιπέδου πολυάριθμο κοινό, στη Βιέννη.

Με την προϊσταμένη του Γραφείου ΕΟΤ Αυστρίας κα Ελένη Μελιτά, συμφωνήθηκαν δύο δημοσιογραφικές αποστολές από την Αυστρία στα Ιόνια Νησιά για τον προσεχή Μάιο.

Παραβρέθηκαν επίσης από τους επιχειρηματίες ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κεφαλονιάς και Ιθάκης κ. Γεράσιμος Τιμοθεάτος και ο τουριστικός πράκτορας από την Κέρκυρα κ. Αντώνης Δάφνης.