Εντυπωσίασαν οι μαθητικές ομάδες που παρουσίασαν τις καινοτόμες και δημιουργικές τους προτάσεις κατά τη φάση αξιολόγησης των ιδεών στο πλαίσιο του 1ου Μαθητικού Διαγωνισμού Καινοτομίας και Δημιουργικότητας Ιονίων Νήσων. 

Η εκδήλωση έγινε στην αίθουσα του Επιμελητηρίου ενώπιον της Επιστημονικής Επιτροπής   του διαγωνισμού την οποία αποτελούσαν οι: Φοντάνας Γιάννης Αντιπεριφερειάρχης,   Τρίαντος Νίκος Πρόεδρος Τμήματος Κέρκυρας ΤΕΕ, Αδαμαντία Πατέλη, εκπρ. Τμ. Πληροφορικής Ιονίου Πανεπιστημίου, Ν. Μέξας εκπρ. Επιμελητηρίου και Γερ. Πολυμέρης,   σύμβουλος  Πληροφορικής Περ. Δ/νσης Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων.

Οι 10 ομάδες από τα Γυμνάσια και Λύκεια της Κέρκυρας παρουσίασαν επί 10λεπτοτης ιδέες τους και πιο συγκεκριμένα:- “Θερμαινόμενο μπουφάν υψηλής τεχνολογίας»,  Γυμνάσιο Φαιάκων- «Έξυπνη ζώνη ασφαλείας», Γυμνάσιο Λευκίμμης- «Corfupedia», συνεργατική πρόταση 10 σχολείων της Κέρκυρας- «Εφαρμογή αποφυγής τροχαίων δυστυχημάτων», Γυμνάσιο Φαιάκων- «BlindWarning», Γυμνάσιο Λευκίμμης- «Σύγχρονο μπαστούνι», Γυμνάσιο Φαιάκων- «AnQParkinson Gloves», Εσπερινό ΕΠΑΛ Κέρκυρας- «Ε-move», Εσπερινό ΕΠΑΛ Κέρκυρας- «Η απομυθοποίηση της τυχαιότητας στον αναλογικό και ψηφιακό μας κόσμο», 2ο ΕΠΑΛ Κέρκυρας- «NeverMiss a Bus», EΠΑΛ Κ. Κορακιάνας

Ακολούθησε σύσκεψη της Επιστημονικής επιτροπής η οποία ανέδειξε 2 νικήτριες ομάδες:

1. Στην   κατηγορία   Προϊόντος:  Σύγχρονο μπαστούνι, από το Γυμνάσιο Φαιάκων και

2. Στην κατηγορία Εφαρμογής :  E-move, από το Εσπερινό ΕΠΑΛ.

Οι νικήτριες ομάδες, εκτός των βραβείων τους, θα λάβουν και δώρο που χορηγεί η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων μέσω του προγράμματος Ε.Π. Ιονίων Νήσων 2014-2020.

Οι 50 συμμετέχοντες μαθητές και οι 8 καθηγητές έλαβαν δίπλωμα συμμετοχής ενώ οι διοργανωτές υποσχέθηκαν την διοργάνωση του 2ου Διαγωνισμού κατά τη σχολική χρονιά 2017-2018 με πιθανή επέκτασή του σε όλα τα Ιόνια Νησιά.

Υπενθυμίζεται ότι το Διαγωνισμό συνδιοργάνωσαν η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και η ΕΥΔ Ιονίων Νήσων, το Επιμελητήριο Κέρκυρας και το Ιόνιο Πανεπιστήμιο με τη υποστήριξη της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας.

Ιστοσελίδα διαγωνισμού:  www.ionio-student-innovation.eu