Την μελέτη που περιέχει τις προϋποθέσεις για την λειτουργία του ΧΥΤΥ Νότιας Κέρκυρας και έχει διενεργηθεί για λογαριασμό του Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων αποκάλυψε στο πλαίσιο της εκπομπής ‘’ΛΟΓΟΣ ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ” το βράδυ της Παρασκευής ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Νίκος Γκούσης.

Στην πολυσέλιδη αυτή μελέτη μεταξύ άλλων στα κύρια χαρακτηριστικά του έργου τονίζεται ότι η προβλεπόμενη διάρκεια λειτουργίας της Α΄ Φάσης είναι 6,9 χρόνια ενώ για την Β’ φάση είναι τα 16,3 χρόνια.

 

Επίσης αναφέρεται η ετήσια παραγωγή απορριμμάτων που θα είναι 65.800 τόνοι περίπου και η ετήσια απόθεση υπολειμμάτων 16.450 τόνοι.

Ένα ακόμη χαρακτηριστικό που αναφέρεται στην μελέτη είναι και οι πλησιέστεροι οικισμοί σε ευθεία απόσταση από τη θέση του έργου. Συγκεκριμένα:

Νεοχώρι:0,75 χλμ

Λευκίμμη: 1,6 χλμ

Κάβος: 1,7 χλμ

Μάλιστα έρχεται σε αντίθεση με αυτό που υποστηρίζει τόσο ο κ. Γκούσης, οσο και οι κάτοικοι της περιοχής σχετικά με τις κατοικίες και τις ξενοδοχειακές μονάδες που βρίσκονται στην περιοχή, καθώς σύμφωνα με την μελέτη ‘’ σε κοντινή απόσταση δεν φαίνεται να υπάρχουν κατοικίες παρά σε απόσταση 700 περίπου μέτρων ανατολικά και δυτικά. Στα 500 μέτρα νοτιοανατολικά βρίσκονται οι Εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων΄΄, χωρίς να γίνεται λόγος όμως και για ξενοδοχειακές μονάδες ή καταλύματα που υπάρχουν εκεί.

Ο κ. Γκούσης μιλώντας στο corfu tv υποστήριξε ότι με αυτά τα έγγραφα αποδεικνύεται πλέον ότι ο σχεδιασμός του ΣΥ.ΔΙ.ΣΑ. δεν είναι για λίγα χρόνια όπως τονίζεται αλλά για μακροχρόνια προσθέτοντας ότι υπάρχουν βασικά χαρακτηριστικά τα οποία δυστυχώς δεν έχουν ληφθεί υπόψιν.

Το corfutvnews παρουσιάζει τα έγγραφα: