Την αντίδραση του εκφράζει ο Σύλλογος Ιατρών Ελευθεροεπαγγελματιών Κέρκυρας και ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Μπαλής καθώς όπως υποστηρίζουν δεν ενημερώθηκαν για την επίσκεψη του Υπουργού Υγείας κ. Ξανθού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

”Αν και το Δ.Σ του Ιατρικού Συλλόγου Κερκύρας είχε λάβει γνώση για την επίσκεψη, εν τούτοις, παρέλειψε να ενημερώσει τα μέλη του για τη παρουσία των Υπουργών στο νησί μας, όπως και να προτείνει συνάντηση-συζήτηση με αυτούς αγνοώντας με τον τρόπο αυτό και τις θέσεις μεγάλης μερίδας μελών του περί ανάγκης τροποποίησης διατάξεων που αφορούν την άσκηση του λειτουργήματος τους.
Είμαστε μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Κερκύρας, όπως οι Νοσοκομειακοί Ιατροί, οι ιατροί του ΠΕΔΥ και υπάρχει ανάγκη συνεργασίας μπροστά στα προβλήματα του ευρύτερου χώρου της Δημόσιας Υγείας και Ιδιωτικής ιδιαίτερα στην περιφέρεια των Ιονίων Νήσων.

Η κρίση αποκαλύπτει καθημερινά τα προβλήματα της, ο Ελευθεροεπαγγελματίας Ιατρός κατανοεί και συναισθάνεται την οικονομική δυσκολία των ασθενών του, βιώνουμε την απαξιωτική συμπεριφορά του Ε.Ο.Π.Υ.Υ και του Υπουργείου με ένα ιδιαίτερα επιβαρυντικό χαρακτήρα στο φορολογικό και ασφαλιστικό νομοσχέδιο.
Έχουμε επωμισθεί όλες τις ελλείψεις και ανεπάρκειες του Δημοσίου συστήματος Υγείας. Το μέγιστο πρόβλημα των ιδιωτών σήμερα αποτελεί η μείωση του κύκλου εργασιών τους ενώ ο αριθμός των ιατρών αυξάνεται.
Βασικός πυλώνας ανάπτυξης της Εθνικής Οικονομίας και Υγείας είναι η συνεργασία του Ιδιωτικού Τομέα με τις Δημόσιες δομές Υγείας, Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία, Ερευνητικά κέντρα, με Ιδιωτικά κέντρα που παρέχουν και υψηλού επιπέδου παροχές Υγείας, ξενοδοχεία, κρουαζιέρα και Τουρισμού Υγείας.
Έχουμε το καλύτερο ή από τα καλύτερα Ιατρικά δυναμικά στο κόσμο. Πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, τοπική αυτοδιοίκηση, επιστημονική κοινότητα, επιχειρήσεις από το κλάδο Ιδιωτικής Υγείας, του τουρισμού, του αθλητισμού της αναψυχής και ευεξίας.

Φυσικά έχουμε ανάγκη ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ και ενίσχυσης ή με ειδική επιδότηση η ένα μέρος του κεντρικού προϋπολογισμού να διατεθεί στους ιδιώτες ιατρούς”.