Αντίθετη είναι η άποψη της Βουλευτή Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Φωτεινής Βάκης όσον αφορά την πρόθεση του Υπουργείου Υγείας να προχωρήσει στην ενσωμάτωση Κέρκυρας και Λευκάδας στην Υγειονομική Περιφέρεια Ηπείρου.

Η κ. Βάκη μιλώντας  στο corfutvnews υποστήριξε ότι: ‘’Ο κύριος Ξανθός είναι συνάδελφος μου, είμαστε από το ίδιο κόμμα, αλλά διαφωνώ για το σκεπτικό της μεταφοράς Κέρκυρας και Λευκάδας στην Υγειονομική Περιφέρεια Ηπείρου. Ένας σχεδιασμός δεν σημαίνει αποψιλώνω υπηρεσίες από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και τις μεταφέρω στην Ήπειρο.

Εγώ στις συναντήσεις και με τον κύριο Ξανθό είπα ότι, ούτε θέμα τοπικισμού υφίσταται, ούτε θέμα λαϊκισμού, για να γίνεις αρεστός στον κόσμο, διότι είναι ένα σύμπτωμα τον τελευταίο καιρό μεταφοράς υπηρεσιών και αρμοδιοτήτων που όφειλαν να έχουν έδρα την Κέρκυρα που είναι η έδρα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στην Ήπειρο.

Ευτυχώς ο υπουργός Δικαιοσύνης κύριος Σταύρος Κοντονής, το υπογράμμισε και το ξεκαθάρισε σε όλους τους τόνους ότι, η έδρα του Διοικητικού Εφετείου παραμένει εδώ και να σταματήσουμε και εμείς να διασπείρουμε ψεύτικες ειδήσεις.

Θα ήθελα όμως αυτή η αντίληψη να ισχύσει και για τις άλλες υπηρεσίες και διοικητικές δομές, με κορωνίδα την υγεία πραγματικά να μην είναι κενό περιεχομένου γράμμα η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, δεν είναι μόνο στα χαρτιά, αλλιώς με συγχωρείτε πολύ, να την καταργήσουμε, δηλαδή είναι αν είναι όλες οι υπηρεσίες να φεύγουν τότε τι την θέλουμε … ρητορικό το ερώτημα και αντιλαμβάνεστε τι εννοώ”.