Ανησυχία προκαλούν οι εκτιμήσεις περί διόγκωσης του αντιεμβολιαστικού κινήματος και στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, τέσσερις στους πέντε γονείς εκφράζουν ανοικτά ανησυχία για τα εμβόλια, αλλά δέχονται τελικά τον εμβολιασμό των παιδιών τους. Ορισμένοι θέλουν να επιλέγουν τα εμβολιαστικά σχήματα, άλλοι αναβάλλουν τον εμβολιασμό, ενώ πολλοί ζητούν επίμονα από τον παιδίατρο επιχειρήματα σχετικά με την ασφάλεια. Το κώδωνα του κινδύνου έκρουσαν οι υπεύθυνοι του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), με αφορμή την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εμβολιασμού (24 έως 30 Απριλίου).

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το αντιεμβολιαστικό κίνημα στην Ελλάδα ξεκίνησε έπειτα από την πανδημία της γρίπης το 2009. Η ανησυχία εκείνης της περιόδου για την ασφάλεια του αντιγριπικού εμβολίου επεκτάθηκε και στα παιδιατρικά εμβόλια.
Η χώρα μας, ωστόσο, διατηρεί υψηλά ποσοστά εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού, με αποτέλεσμα να μην έχει μαζικά κρούσματα ιλαράς ή κοκίτη, που έχουν λάβει επιδημικό χαρακτήρα σε άλλες χώρες της Ευρώπης ή της Αμερικής. Ενδεικτικό είναι πως στη Ρουμανία έχουν καταγραφεί 4.500 κρούσματα και 21 θάνατοι.
Το ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης σε ασθένειες όπως η διφθερίτιδα, ο τέτανος και ο κοκίτης ανέρχονται σε 95%, ενώ για την ιλαρά κυμαίνεται από 97% έως 99%. Κατά την τρέχουσα περίοδο δεν έχει δηλωθεί κανένα κρούσμα ιλαράς, ενώ οι δύο πρόσφατες επιδημίες της νόσου είχαν συμβεί το 2005 και το 2010. Οι ειδικοί αναφέρθηκαν και στον μεγάλο πληθυσμό προσφύγων που έχουν καταφύγει στη χώρα μας, λέγοντας πως το ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψής τους είναι της τάξης του 82%. Οργανώθηκαν προγράμματα εμβολιασμού τα οποία κάλυψαν δέκα νοσήματα και χορηγήθηκαν περισσότερες από 30.000 δόσεις εμβολίων.