Σε αναβολή των ορθοπεδικών επεμβάσεων, που απαιτούν ακριβά υλικά, προχωρά το Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης με απόφαση της διοίκησης, καθώς για την κάλυψη των αναγκών της Ορθοπεδικής Κλινικής διατίθενται μόλις 60.000 ευρώ, από τα 3 εκατομμύρια ευρώ του προϋπολογισμού για το 2017. Η βουλευτής Β’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, Κατερίνα Παπακώστα-Σιδηροπούλου κατέθεσε σχετική ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό.

Η κ. Παπακώστα-Σιδηροπούλου επικαλούμενη σχετικό δημοσίευμα αναφέρει ότι στην Ορθοπεδική Κλινική του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης διεξάγονται εξειδικευμένες επεμβάσεις για την αντιμετώπισης σοβαρών παθήσεων της σπονδυλικής στήλης. Το κόστος των απαραίτητων υλικών για κάθε επέμβαση κυμαίνονται από 6.000 έως 10.000 ευρώ, ενώ έχει ήδη δημιουργηθεί λίστα αναμονής 12 παιδιών, τα οποία, όπως υπογραμμίζει η βουλευτής, δεν μπορούν να χειρουργηθούν μέχρι το τέλος του 2017.

Επισημαίνει επιπλέον, πως σύμφωνα με τους γιατρούς του νοσοκομείου, εξαιτίας των οικονομικών δυσκολιών, υπάρχει και σοβαρή έλλειψη αναισθησιολόγων, με αποτέλεσμα, να υπάρχει μόνο μία φορά τον μήνα η δυνατότητα διεξαγωγής μεγάλων χειρουργικών επεμβάσεων, υπό την προϋπόθεση πως είναι δυνατή και η κάλυψη των απαραίτητων υλικών.Η Κατερίνα Παπακώστα-Σιδηροπούλου ρωτά τον υπουργό Υγείας αν αληθεύουν τα περί αναστολής των ορθοπεδικών χειρουργικών επεμβάσεων στο εν λόγω νοσοκομείο, ποιός είναι ο προϋπολογισμός του για το 2017 και με, με ποιό τρόπο προτίθεται το υπουργείο να επέμβει, ώστε να αντιμετωπιστεί η κατάσταση.

Ο Τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας, Βασίλης Οικονόμου, σχολιάζοντας το γεγονός επισημαίνει ότι «η κυβέρνηση, για μία ακόμα φορά, λάμπει δια της απουσίας της. Πότε άραγε θα ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα της υγείας, τα οποία πλέον χτυπούν την πόρτα και των μικρότερων σε ηλικία ασθενών; Καλούμε την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να σταματήσει να έχει την προσοχή της μόνο στην προετοιμασία επικοινωνιακού τύπου επισκέψεων και να σκύψει πάνω στα προβλήματα που ταλαιπωρούν τους πολίτες».