Με ανακοίνωσή του ο σύλλογος «ΕΡΗΜΙΤΗ Πλους Περιβαλλοντική Προστασία Ακτίων» καταλογίζει στον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Γ. Χονδρογιάννη ότι «πληροφορίες τον θέλουν να «πιέζει» φορείς επαγγελματιών Κέρκυρας, να συγκεντρώνει υπογραφές για λογαριασμό της πολυεθνικής N.C.H. Capital, με σκοπό να τις εμφανίσει σαν απόδειξη της αποδοχής των καταστροφικών σχεδίων της εν λόγω εταιρείας στο οικοσύστημα Ερημίτη», στο φυσικό περιβάλλον της περιοχής και της τοπικής επιχειρηματικότητας στην Β.Α. Κέρκυρα».
Όπως αναφέρει:

«Ρωτάμε τον κ. Χονδρογιάννη: α) αν αληθεύουν αυτά και β) αν αληθεύουν, είναι κινήσεις που υποστηρίζονται από αποφάσεις του Δ. Σ. του επιμελητηρίου ή, είναι μια ακόμα προσωπική φιλική εξυπηρέτηση, από πλευράς του, προς την πολυεθνική; Για οποιονδήποτε λόγο όμως (απευθυνόμενοι και προς τον επιχειρηματικό κόσμο της Κέρκυρας) του επισημαίνουμε ότι το επιμελητήριο είναι Ν.Π.Δ.Δ. σε ρόλο συμβούλου του κράτους και όχι συνδικαλιστικός φορέας για να φτιάχνει κινήματα και αντικινήματα ή μηχανισμούς κοινωνικού αυτοματισμού και μάλιστα σήμερα, όταν όλα σχεδόν τα επιμελητήρια της χώρας έχουν ταχθεί κατά του ΤΑΙΠΕΔ και κατά των αποκρατικοποιήσεων.

Οι πράξεις του αυτές έρχονται σε ευθεία αντίθεση με τα συμφέροντα του επιχειρηματικού κόσμου στον τουρισμό του νησιού, δεν συνάδουν με την ιδιότητα του ως προέδρου του νομικού προσώπου που εκπροσωπεί, αλλά εξυπηρετούν άλλες σκοπιμότητες, σαν τέτοιες τις καταγγέλλουμε και καλούμε τον επιχειρηματικό κόσμο της Κέρκυρας να τις καταδικάσει».