Την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου και συγκεκριμένα το βράδυ της Τετάρτης 5 Ιουλίου 2017, ο Ροταριανός Όμιλος Κέρκυρας διοργάνωσε συνεστίαση στον χώρο του  Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Κέρκυρας (Π.Ο.Ι.Α.Θ.), κατά την οποία πραγματοποιήθηκε η αλλαγή ηγεσίας του.

Η εκδήλωση ξεκίνησε σύμφωνα με το ροταριανό τυπικό με την προσευχή την οποία ανέπεμψε ο πατέρας Σπυρίδων ακολούθως  χαιρετισμό απεύθυναν ο πρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου Βασίλης Χρυσικόπουλος,  ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης της περιφέρειας Ιονίων Νήσων Σπύρος Σπύρου, η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης της δήμου Κέρκυρας Μερόπη Υδραίου και ο πρ. βουλευτής Στέφανος Γκίκας οι οποίοι αφού αρχικά συνεχάρησαν  τον απερχόμενο Πρόεδρο Γεώργιο Πανδή για την ευδοκίμηση των προσπαθειών του και το αξιέπαινο έργο του, ευχήθηκαν στον νέο Πρόεδρο Γεώργιο Μπούζα υγεία, δύναμη και καλή επιτυχία στο έργο που καλείται να υλοποιήσει.

Η βραδιά συνεχίσθηκε με τον απερχόμενο πρόεδρο του Ροταριανού Ομίλου Κέρκυρας  Γιώργο Πανδή  ο οποίος αρχικά  αναφέρθηκε στα πεπραγμένα της παρελθούσης Ροταριανής Χρονιάς, που περιελάμβαναν υποτροφίες, διοργάνωση συναυλιών για κοινωφελείς σκοπούς, ενίσχυση του κοινωνικού παντοπωλείου της Ιεράς Μητροπόλεως, βράβευση των αριστούχων μαθητών των τριών φιλαρμονικών της πόλεως και της παιδικής χορωδίας Κερκύρας, την βράβευση των αριστούχων τελειόφοιτων φοιτητών των τριών σχολών του Ιονίου Πανεπιστημίου, τη διανομή τροφίμων σε αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας σε συνεργασία με τον Ερυθρό Σταυρό και των υπολοίπων δράσεων του Ροταριανού Ομίλου Κέρκυρας.

Την επιτυχημένη προεδρεία του, ολοκλήρωσε με την εισδοχή στον Ροταριανό Όμιλο Κέρκυρας ενός νέου μέλους της δικαστικής επιμελήτριας κας Βασιλικής Μαρτίνου.
Στην συνέχεια παρέδωσε την προεδρεία του Ροταριανού Ομίλου Κέρκυρας στο νέο Πρόεδρο για την Ροταριανή Χρονιά 2017-2018 Γεώργιο Μπούζα, αφού αναγνώρισε το έργο του απερχομένου Προέδρου Γεωργίου Πανδή, δίδοντάς του αναμνηστική πλακέτα, έκανε μια σύντομη αναφορά γενικά στο Ρόταρυ, παρουσίασε το Δ.Σ. στους παρευρισκόμενους, καθώς και τις επιτροπές δράσης του Ομίλου, αναφέρθηκε στο πρόγραμμα και τους στόχους που έχει θέσει για τη νέα Ροταριανή

Χρονιά και  έδωσε το στίγμα της δυναμικής του Ομίλου, που θα συνεχίσει την δράση του με γνώμονα την στήριξη προς τον συνάνθρωπο. Κάλεσε όλους να στρατευτούν στον κοινό αγώνα καθώς οι τρέχουσες δυσμενείς συνθήκες το απαιτούν και τόνισε ότι το Ροταριανό έργο δεν μπορεί είναι αποτέλεσμα προσπάθειας ενός αλλά όλων των μελών του Ομίλου χωρίς την στήριξη των οποίων δεν θα έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ιδιαίτερη μνεία έκανε και στη βοήθεια που προσφέρουν οι Ροταριανές και Ροταριανοί σύζυγοι και προς αναγνώριση αυτού κάλεσε στο βήμα την σύζυγό του, κα Ειρήνη Πέννα, η οποία έδωσε συμβολικό αναμνηστικό δώρο στην σύζυγο του Γεωργίου Πανδή, κα Βάνα Ζαμπάρα και έτσι σε συγκινητική ατμόσφαιρα ολοκληρώθηκε η εκδήλωση Αλλαγής Ηγεσίας του Ροταριανού Ομίλου Κέρκυρας.