Δεν έχει ξαναγίνει στο παρελθόν ο Υπουργός μιας Κυβέρνησης να μην δέχεται τους Βουλευτές μιας εκλογικής περιφέρειας οι οποίοι τον επισκέπτονται μαζί με θεσμικούς εκπροσώπους για να διεκδικήσουν την ικανοποίηση ενός αιτήματος που αποτελεί το μεγαλύτερο πρόβλημα για τον τόπο.

Ο Υπουργός Εσωτερικών Π. Σκουρλέτης δεν δέχτηκε τους δύο Βουλευτές του νομού μας την Φωτεινή Βάκη και τον Κώστα Παυλίδη να συνοδεύσουν την Κερκυραϊκή Επιτροπή με επικεφαλής τον Δήμαρχο Κώστα Νικολούζο, για να διεκδικήσουν το αίτημα της μεταφοράς των απορριμμάτων εκτός Κέρκυρας.

Την Τετάρτη το μεσημέρι οι δύο Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκαν στο Υπουργείο Εσωτερικών μαζί με την Κερκυραική αντιπροσωπεία που βρέθηκε στην Αθήνα και στο Υπουργείο για να διεκδικήσουν το αίτημα της μεταφοράς των απορριμμάτων εκτός του νησιού. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των μελών της Επιτροπής ο θυρωρός του Υπουργείου αρχικά επέτρεψε την είσοδο μόνο στο Δήμαρχο, ο οποίος ανέβηκε στο γραφείο του Υπουργού και μετά από συνεννόηση μαζί του επέτρεψε να εισέλθουν στα μέλη της Επιτροπής, αλλά όχι στους δύο βουλευτές οι οποίοι αποχώρησαν από το Υπουργείο.