Τελικά ένα ακόμα πρόβλημα, με τεράστιες συνέπειες, ανέκυψε εξ αιτίας των παρατεταμένων και έντονων βροχοπτώσεων αυτό το χειμώνα.

Ο δρόμος που οδηγεί στο μοναστήρι της Παλαιοκαστρίτσας, παρουσίασε ρωγματώσεις και καθίζηση, που έχει ως συνέπεια να είναι απαγορευτική η διέλευση σε οχήματα και μάλιστα σε μεγάλα οχήματα, όπως τα τουριστική λεωφορεία.

Το συγκεκριμένο πρόβλημα βεβαίως είχε εντοπιστεί από παλιά και ήταν απαραίτητες οι παρεμβάσεις οι οποίες όμως δεν έγιναν, με αποτέλεσμα σήμερα ο δρόμος που οδηγεί στο μοναστήρι της Παλαιοκαστρίτσας, να μην είναι προσβάσιμος. Και μιλάμε για ένα σημείο της τουριστικής Κέρκυρας με μεγάλη επισκεψιμότητα.

Θα πρέπει να τονισθεί ότι το πρωί μετέβησαν στο σημείο όπου καταγράφηκαν οι ρωγματώσεις και σημειώθηκε και η καθίζηση στο δρόμο, ο αντιδήμαρχος της περιοχής Νίκος Κορακιανίτης μαζί με τον Δημοτικό Σύμβουλο και Πρόεδρο του Οργανισμού Κοινωνικής Πρόνοιας και Παιδείας Σωτήρη Καζιάνη και συζήτησαν με τον Ηγούμενο, τον τρόπο και τις διαδικασίες για να γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις.