Έργα αναβάθμισης έχουν ξεκινήσει και στο αεροδρόμιο Κέρκυρας ”Ιωάννης Καποδίστριας ” στο πλαίσιο των σχεδίων της Fraport Greece.

Ανάμεσα στις παρεμβάσεις που έχουν ήδη ξεκινήσει στο αεροδρόμιο περιλαμβάνονται επισκευή του Πύργου Ελέγχου Εναέριας Κυκλοφορίας, επισκευές στο υπάρχον κτήριο εσωτερικά αλλά και εξωτερικά γι αυτό και έχουν τοποθετηθεί σκαλωσιές.

Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με τα σχέδια της FRAPORT όσον αφορά το αεροδρόμιο της Κέρκυρας θα κατασκευαστεί ένας νέος τερματικός σταθμός του αεροδρομίου, αυξάνοντας το συνολικό μέγεθος του αεροδρομίου κατά 24%. Παράλληλα θα ανακαινιστεί ο υπάρχων τερματικός σταθμός, o οποίος και θα επεκταθεί κατά 10.294 τ.μ.

Επίσης θα πραγματοποιηθούν σημαντικές παρεμβάσεις για τη βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών, οι οποίες περιλαμβάνουν αύξηση 27% των σημείων ελέγχου εισιτηρίων (check-in) (από 22 θα ανέλθουν σε 28), 50% αύξηση των ζωνών ασφαλείας και 33% αύξηση του συνολικού αριθμού πυλών (από 6 σε 9). Ακόμη η εταιρεία προτίθεται άμεσα να εγκαταστήσει νέο σύστημα για τον έλεγχο των αποσκευών (HBS inline screening), να ανακαινίσει και να αναβαθμίσει τον πυροσβεστικό σταθμό και τέλος να ανακαινίσει τον ασφαλτοτάπητα στους χώρους προσγείωσης, απογείωσης και στάθμευσης αεροσκαφών.

Ρεπορτάζ – Φωτογραφίες: Corfutvnews