Ανακοίνωση εξέδωσε η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Κέρκυρας, για τα προβλήματα που υπάρχουν στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας.

Η ανακοίνωση την οποία υπογράφει ο πρόεδρός, Χρυσόστομος Μπούκας, τονίζονται τα εξής:

«Τα σκυλιά γαβγίζουν, αλλά το καραβάνι προχωρά» είχε πει ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή.

Πήραμε έναν επικουρικό γιατρό εδώ, περιμένουμε έναν γιατρό εκεί, θα προκηρύξουμε (φέξε μου και γλίστρησα) έναν γιατρό αλλού, έλεγαν ετούτοι.

Αλυχτούσαμε εμείς (τα σκυλιά):

-Πάρτε μόνιμους γιατρούς. Να μονιμοποιηθούνε οι επικουρικοί. Δεν είστε νόμιμοι.

Προχωρούσε το καραβάνι:

-Ορθοποδούμε το Σύστημα. Προσλαμβάνουμε τόσες χιλιάδες γιατρούς εδώ, τόσες χιλιάδες νοσηλευτές αλλού.

Ορθοποδούν το Εθνικό Σύστημα Υγείας με χρήματα από προγράμματα Ευρωπαϊκά του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ) και από χορηγία προγραμμάτων του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ).

Ορθοποδούν το Εθνικό Σύστημα Υγείας με χρήματα προγραμμάτων που προβλέπονται μέχρι το 2020 και μετά «έχει ο Θεός» (ο Θεός μπορεί να έχει, εμείς θα εξακολουθούμε να μην έχουμε).

Στην άμμο τα παλάτια τους.

Το Ανώτατο Δικαστήριο (Ελεγκτικό Συνέδριο) συνεδρίασε προ μηνών για το θέμα των επικουρικών γιατρών και από ό,τι πληροφορίες έχουν διαρρεύσει, μέχρι να καθαρογραφεί και να εκτελεστεί η απόφαση, κρίνει «παράνομους» που απολύονται άμεσα, τους επικουρικούς γιατρούς που ήδη έχουν ξεπεράσει την διετή θητεία υπηρεσία τους σε νοσοκομεία.

Τόμπολα!

Έχουμε και στο δικό μας Νοσοκομείο αρκετούς τέτοιους «ξεχασμένους» γιατρούς που υπηρετούν πολύ βασικές ανάγκες της δευτεροβάθμιας υγείας σε βασικά Τμήματα και Κλινικές του Νοσοκομείου μας.

Αύριο (20/2/2018) επισκέπτεται το Νοσοκομείο ο επίτροπος του τοπικού Ελεγκτικού Συνεδρίου. Θα τον παρακαλέσουν, λέει, να άρει την δέσμευση πληρωμής των επικουρικών γιατρών που υπηρετούν ήδη πέραν των δύο ετών.

Άλλη μια προσπάθεια να ξεγελάσουν και να δώσουν φρούδες υποσχέσεις στους γιατρούς (μοχθούν αυτοί. Ως μικροί καμηλιέρηδες προχωρούν το καραβάνι).

Είναι σαφές ότι το Ελεγκτικό Συνέδριο ελέγχει τη συνταγματικότητα των νόμων και οι επίτροποί του έχουν τη δυνατότητα να αποφαίνονται με βάση τους νόμους και το Σύνταγμα. Δεν έχουν τη δυνατότητα ούτε να νομοθετούν, ούτε βέβαια να επιλύουν εύλογα προβλήματα. Αυτό είναι αρμοδιότητα των βουλευτών του έθνους!

Οι επίτροποι ή το Ελεγκτικό Συνέδριο δεν είναι νομοθετική εξουσία. Το ρυθμιστικό πλαίσιο δεν μπορούν να το ελέγξουν.

Είχε δίκιο λοιπόν ο μεγάλος αρχηγός: Τα σκυλιά γαβγίζουν, αλλά το μεγάλο καραβάνι μεταναστών υγείας στον τόπο μας προχωράει κατά Γιάννενα μεριά.

Εμείς δεν θέλαμε να καταλάβουμε τα λόγια του”.