Απίστευτα πράγματα συμβαίνουν στη Κέρκυρα. Αντί να αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες για την προστασία, ανάδειξη και προβολή των οικοσυστημάτων μας και μάλιστα αυτών που είναι ενταγμένα στην συνθήκη Natura, όπως η λιμνοθάλασσα Κορισσίων, αντί να διαμαρτυρόμαστε για το ότι η διαχείριση των οικοσυστημάτων του νησιού έχει περάσει με απόφαση της Κυβέρνησης στον Φορέα Διαχείρισης της Θεσπρωτίας, Περιφέρεια και Δήμος Κέρκυρας, είναι στα μαχαίρια για το ποιος θα κερδίσει κάποια ψίχουλα δημοσιότητας, για να τα εξαργυρώσει με ψηφουλάκια.
Όλα ξεκίνησαν, για αυτή την αντιπαράθεση, όταν το Διοικητικό Συμβούλιο της λιμνοθάλασσας Κορισσσίων, που είναι δημοτική επιχείρηση, πήρε την απόφαση, αφού δεν έβρισκε ανταπόκριση στις εκκλήσεις για τις αναγκαίες σωστικές παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν στη λιμνοθάλασσα η οποία αντιμετωπίζει σοβαρότατο πρόβλημα, να αποστείλει επιστολή με την διαμορφωθείσα κατάσταση, στη Περιφερειακή αρχή, στη Δημοτική αρχή, αλλά και στους επικεφαλής των παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου, που όλως περιέργως σε αυτούς (στις δημοτικές παρατάξεις δηλαδή) δεν έφθασε ποτέ. Τέλος πάντων, πάμε παρακάτω.
Μετά από αυτή την επιστολή ο Περιφερειάρχης παίρνει την πρωτοβουλία και συνοδευόμενος από τους συνεργάτες του κατεβαίνει στη λιμνοθάλασσα, όπου συναντάται με τα μέλη του Δ.Σ τα οποία του εκθέτουν το πρόβλημα και ζητούν τη βοήθεια τους. Όντως η Περιφέρεια ανταποκρίθηκε άμεσα και χρηματοδότησε τις απαραίτητες μελέτες, ώστε να γίνουν τα αναγκαία έργα. Δεν έμεινε όμως εκεί, αλλά εξέδωσε και δελτίο τύπου συνοδευόμενο από τις σχετικές φωτό.
Ε, αυτό ήταν η σπίθα που άναψε τα φιτίλι και τα «πήραν στο κρανίο» στη δημοτική αρχή. «Τι δουλειά έχει η Περιφέρεια» στη λιμνοθάλασσα που είναι «ιδιοκτησία» του Δήμου. Παρατήρηση πρώτη. Το περιβάλλον δεν είναι ιδιοκτησία κανενός ή μάλλον είναι δανεικό από αυτούς που θα έρθουν μετά από εμάς. Παρατήρηση δεύτερη. Ε βρε αδέλφια, αφού όντως είναι η λιμνοθάλασσα ιδιοκτησίας σας, γιατί τότε δεν την φροντίζετε και αδιαφορείτε με αποτέλεσμα ένας, όντας, επίγειος «θησαυρός» να κινδυνεύει να μετατραπεί σε βάλτο; 
Ο Αντιδήμαρχος μάλιστα των Τεχνικών Υπηρεσιών ήταν αρκούντως καυστικός προς τον Πρόεδρο της δημοτικής επιχείρησης κατά την τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, όπου συζητήθηκε το θέμα, επειδή «τόλμησε», λέμε τώρα, να ενημερώσει και να ζητήσει την βοήθεια της Περιφέρειας. Αν είναι δυνατόν να υπάρχουν τέτοιοι ανταγωνισμοί μεταξύ του Α! και Β! βαθμού αυτοδιοίκησης, δηλαδή μεταξύ Δήμου και Περιφέρειας, όταν διακυβεύεται ένα τόσο κρίσιμο και σημαντικό θέμα, όπως είναι η προστασία ενός οικοσυστήματος που προστατεύεται από την Natura. Αντί ο ένας θεσμός να συνεργάζεται με τον άλλον για να προστατευτεί αυτό το «κόσμημα», το οποίο μπορεί να αξιοποιηθεί και να αποτελέσει πλουτοπαραγωγική πηγή για τον τόπο, να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και κυρίως ο κοσμάκης να τρώμε φθηνό ψάρι, βγάζουν τα μαχαίρια για μια φωτογραφία. Άντε δυο τρεις, για να κάνουμε και λίγο χιούμορ και μην πέσουμε σε κατάθλιψη.
Και προσέχτε, μιλάμε για δύο συνδυασμούς οι οποίοι υποστηρίχθηκαν από το ίδιο κόμμα, τον ΣΥΡΙΖΑ. 
Δεν σχολιάζω άλλο. Α, όχι θα πω και κάτι ακόμα. 
Δεν έχει σίγουρα αρμοδιότητα η Περιφέρεια; Το λέω αυτό, γιατί το έργο με την τοποθέτηση των βράχων στην είσοδο της μπούκας της λιμνοθάλασσας, που εμποδίζει την είσοδο του θαλασσινού νερού στη λίμνη που είναι απαραίτητο για να έχουν οξυγόνο τα ψάρια και η χλωρίδα της λίμνης, το είχε κάνει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση το 1996 περίπου. Ποιος είναι διάδοχος θεσμός της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης; Η Περιφέρεια βέβαια. Άρα έχει η δεν έχει αρμοδιότητα η Περιφέρεια;
Αλλά ακόμα και να μην έχει αρμοδιότητα, γιατί αλήθεια κακοφαίνεται σε κάποιους που προσέτρεξε να βοηθήσει; Δεν εξετάζω τα κίνητρα, αυτή είναι άλλη κουβέντα. Εμένα, ως Κερκυραίο, με ενδιαφέρει ότι θα χρηματοδοτηθούν οι απαραίτητες μελέτες και θα δρομολογηθεί η διαδικασία για να διασωθεί η λιμνοθάλασσα Κορισσίων. Αυτό με ενδιαφέρει.
Και σε τελική ανάλυση, παιδιά τόσο στο Δήμο, όσο και στη Περιφέρεια, μην αγχώνεστε δεν θα κριθεί το πολιτικό σας μέλλον και η επανεκλογή σας μόνο από αυτό. Ο κόσμος έχει βγάλει ήδη τα συμπεράσματα του και ο καθένας θα πάρει αυτό που του αξίζει, αλλά όσο είναι καιρός, τουλάχιστον κάντε και κάτι για αυτό τον τόπο.