Το Επιμελητήριο Κέρκυρας σε συνεργασία με τον κο Νίκο Κατσαρό, Διευθυντή τμήματος Διατροφολογίας New York College, πρώην Πρόεδρο του ΕΦΕΤ, τον κο Απόστολο Καρούμπη, Κλινικό Διαιτολόγο – Διατροφολόγο, τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Κέρκυρας, τη Λέσχη Αρχιμαγείρων και Ζαχαροπλαστών Ιονίων Νήσων, την Ένωση Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελμάτων Κέρκυρας και το ΙΕΚ Κέρκυρας Τουριστικών Επαγγελμάτων διοργανώνει Ημερίδα Ελαιόλαδου το Σάββατο 21/4 στις 18:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Κέρκυρας (Αριστοτέλους 2, 2ος όροφος).

Η 1η θεματική της ημερίδας θα περιλαμβάνει την ιστορία, το παρόν και το μέλλον του ελαιόλαδου στην Κέρκυρα, την Ελλάδα και τη διεθνή αγορά.

Η 2ηθεματική θα παρουσιάσει το νέο ρόλο του ελαιόλαδου στην εστίαση και το σήμα ποιότητας κερκυραϊκής κουζίνας που έχει στόχο την ποιοτική αναβάθμιση της κερκυραϊκής παραδοσιακής γαστρονομίας.

Θα ακολουθήσει συζήτηση πάνω στα τρέχοντα θέματα του ελαιόλαδου και της γαστρονομίας.