Μέρες πολιτικού ενδιαφέροντος αυτές που διανύουμε.

Μπήκε ο Σεπτέμβριος, οι διακοπές σταματάνε, οι δουλειές ξεκινάνε, τα Σχολεία επίσης, αλλά ξεκινάει και η πολιτική δραστηριότητα στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Συνηθίζεται από πολύ παλιά, στην Δ.Ε.Θ., Πρωθυπουργός και Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να θέτουν την πολιτική ατζέντα ολόκληρου του έτους που ακολουθεί, ενώ οι λοιποί αρχηγοί των κομμάτων δίνουν και αυτοί το πολιτικό του στίγμα.

Δεν είναι λίγες οι φορές που η Δ.Ε.Θ. καθόρισε τις εξελίξεις τη Ελληνικής πολιτικής σκηνής, όπως το 2009 με το τι είναι νόμιμο και τι ηθικό και το 2014, όταν ο Αλέξης Τσίπρας με το <<Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης>> φλόμωσε με ψέματα τον Ελληνικό λαό για να τον εκλέξει Πρωθυπουργό και λίγο καιρό μετά το κατάφερε.

Φέτος ο ίδιος Πρωθυπουργός, μάλλον πρώην αριστερός, δίνει μία νέα υπόσταση στην παρουσία του στην Δ.Ε.Θ. Κήρυξε τάχα την λήξη της εποχής του GREXIT και την έναρξη της εποχής του GRINVEST, δηλαδή των επενδύσεων στην Ελλάδα.

Το κλίμα αυτό δεν είναι καινούριο. Το καλλιέργησε ο νέος <<φίλος>> των επενδύσεων λίγο μετά την επιστροφή του από τις διακοπές του, όταν επισκέφτηκε διαδοχικά δύο μεγάλες επιχειρήσεις.

Είναι όμως αλήθεια όλο αυτό ή είναι πάλι μία εικονική πραγματικότητα; Μπορεί άραγε ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνουν πραγματικοί φίλοι των επενδύσεων ή προσποιούνται; Μα ασφαλώς και προσποιούνται. Και το κάνουν μόνο και μόνο για να ξεγελάσουν και το κοινό που δεν είναι δικό τους κοινό και να επεκτείνουν την εκλογική του δύναμη προς το κέντρο και τα δεξιά, βλέποντας την εκλογική τους κατάρρευση να έρχεται.

Απόδειξη; Η υπόθεση ELDORADO GOLD, ο ΕΡΗΜΙΤΗΣ και η δήλωση Σπίρτζη για την FRAPORT. Αρμόζουν λοιπόν όλα αυτά σε μία φιλοεπενδυτική Κυβέρνηση; Μάλλον όχι. Αλλά οι πραγματικές τους πεποιθήσεις, τους ξεπερνούν και δεν κρύβονται.

Ας μην ανησυχούν λοιπόν κάποιοι απ’ τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και κάποια ΜΜΕ για το δήθεν <<χαμένο>> αφήγημα της Ν.Δ. που τάχα ο Τσίπρας έχει εισβάλλει για να της το κλέψει. Το αφήγημα είναι εδώ, πάντα παρόν και υπάρχει από την ίδρυσή της μέχρι και σήμερα.

Η Ν.Δ. δεν είναι ψεύτικη. Είναι μία γνήσια φιλελεύθερη και δημοκρατική παράταξη, η οποία πάντα πρέσβευε και πρεσβεύει την πίστη στην επιχειρηματικότητα, στην ιδιωτική πρωτοβουλία και στις επενδύσεις. Αυτό διακήρυσσε και αυτό διακηρύσσει πάντα. Κανένας Τσίπρας δεν μπορεί να αφαιρέσει από την παράταξη αυτή αυτό το κεκτημένο, για το οποίο χρόνια τώρα παλεύει, ακόμα και όταν όλοι αυτοί οι όροι ήταν ξένοι προς τον Ελληνικό λαό, ειδικά μετά την καταστροφική, για την διαμόρφωση της νοοτροπίας μας, δεκαετία του  ’80.

Ο λαός γνωρίζει ποιος είναι αυθεντικός και ποιος όχι. Και ακόμα και αν ξεγελαστεί πρόσκαιρα, σύντομα το ψεύτικο απογυμνώνεται και αποκαλύπτεται, ενώ το αυθεντικό διαρκεί.

Όσο για το αφήγημα της Ν.Δ., <<κοντή γιορτή>>. Θα το ακούσουμε το Σάββατο στην Δ.Ε.Θ. Και δεν θα μας μείνει καμία απορία.

Γιάννης Μ. Κοντός
Δικηγόρος