2.000.000 ευρώ χρέωσε η Εφορία το Δήμο Κέρκυρας για χρέη της Αναπτυξιακής Εταιρίας του πρώην Δήμου Φαιάκων μέχρι το 2004, σύμφωνα με καταγγελία του πρώην Αντιδημάρχου Γιώργου Ραιδεστινού.

Συγκεκριμένα όπως ενημέρωσε ο κ. Ραιδεστινός με ανάρτηση του στον προσωπικό λογαριασμό του στο FACEBOOK, τα χρέη αφορούν την Αναπτυξιακή Εταιρεία του πρώην Δήμου Φαιάκων, μάλιστα ο κ. Ραιδεστινός υποστηρίζει ότι ‘’ αν ολοκληρωθεί ποτέ η εκκαθάριση όλων των Αναπτυξιακών, ο Δήμος Κέρκυρας θα είναι για κλείσιμο.»

Ο κ. Ραιδεστινός αναφέρει στην ανάρτηση του μεταξύ άλλων και τα εξής » Κάποιοι έκαναν «πολιτική» χρεώνοντας τους επόμενους και υπάρχουν τόσες ακόμα Αναπτυξιακές που είναι σε εκκαθάριση.
Από το 2014, περίπου 14.000.000 ευρώ χρέη παρελθόντων ετών έχει αναλάβει ο Δήμος. Όταν το Τεχνικά Προγράμματα 2015, 2016, 2017 (δηλαδή λακκούβες, δρόμοι, επισκευές κλπ) ήταν περίπου 4.200.000 ευρώ.
Αν ολοκληρωθεί ποτέ η εκκαθάριση όλων των Αναπτυξιακών, φοβάμαι ότι ο Δήμος Κέρκυρας θα είναι για κλείσιμο.
Ο πρωθυπουργός που έρχεται αύριο, θα πρέπει να τα μάθει και να καταλάβει ότι θα πρέπει να υπάρξουν ρυθμίσεις για να μη βουλιάξουν οι Δήμοι».