Απάντηση Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη για τα προβλήματα στο Νοσοκομείο.

by Ρεα Ντούρου on 13/09/2017 - 17:09

Ενδιαφέροντα στοιχεία παραθέτει για το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας (ΓΝΚ), ο Αν. Υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, απαντώντας σε Ερώτηση του Τομεάρχη Υγείας της ΝΔ, Βουλευτή Βασίλη Οικονόμου που είχε κατατεθεί προ εβδομάδων, μετά από συνεργασία με τον τ. Βουλευτή Κερκύρας Στέφανο Γκίκα.

Όπως αναφέρει σε δελτίο τύπου που έδωσε στην δημοσιότητα ο πρώην Βουλευτής Κέρκυρας Στλεφανος Γκίκας ” Ο κ. Πολάκης δεν φαίνεται να υπολογίζει την σωρεία των αντιδράσεων που σημειώθηκαν τους προηγούμενους μήνες εναντίον των χειρισμών της Διοίκησης, τονίζοντας, ότι «η σχέση της Διοίκησης και η συνεργασία με το ιατρικό προσωπικό είναι βέλτιστη».

Ο κ. Πολάκης μας πληροφορεί μεταξύ των άλλων ότι:

  1. Από το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας δεν απουσιάζουν υλικά και ότι οι ανάγκες σε υλικά και φάρμακα έχουν καλυφθεί πλήρως.
  2. Οι τακτικές μικροβιολογικές εξετάσεις αίματος που δεν γίνονταν, ξεκίνησαν ήδη να γίνονται για όλο τον ανασφάλιστο πληθυσμό!
  3. Το τελευταίο 10μηνο το νοσηλευτικό και το ιατρικό προσωπικό έχουν αυξηθεί κατά 9% και 11% αντίστοιχα, ενώ σε 1 έτος από σήμερα η αύξηση του προσωπικού θα φτάσει το 27%.
  4. Τον τελευταίο χρόνο έχουν αυξηθεί οι Επικουρικοί γιατροί από 14 σε 20.
  5. Ο Π/Υ έχει αυξηθεί κατά 30% σε σχέση με το 2014.
  6. Ο Μαγνητικός Τομογράφος από τώρα (Σεπτέμβριος 2017) λειτουργεί καθημερινά.
  7. Ολοκληρώθηκε η προμήθεια του νέου καρδιολογικού υπερηχοτομογράφου και η παραλαβή του ψηφιακού Μαστογράφου.
  8. Έχουν επισκευαστεί όλα τα κοινόχρηστα μπάνια, επισκευάστηκαν και λειτουργούν πλήρως τα πλυντήρια του Νοσοκομείου, κ.α.

Σε ότι αφορά το ΕΚΑΒ, με την μεταφορά του τηλεφωνικού Κέντρου «166» στα Ιωάννινα, θα αυξηθεί η βάρδια την ημέρα στα 3 ασθενοφόρα, από 2 που είναι σήμερα”.

Σχολιάζοντας την απάντηση του κ. Πολάκη, ο κ. Γκίκας ανέφερε:

«Δεν επιθυμώ να μηδενίσω την προσπάθεια της Διοίκησης του ΓΝΚ. Ασφαλώς έχει παραχθεί έργο σε κάποιους τομείς, όμως δεν μπορώ να μην σχολιάσω την αλαζονεία του κ. Πολάκη, όταν αναφέρει με απόλυτο τρόπο ότι από το Νοσοκομείο μας δεν απουσιάζουν υλικά και ότι οι ανάγκες έχουν καλυφθεί πλήρως! Ή όταν μας ενημερώνει ότι οι τακτικές μικροβιολογικές εξετάσεις αίματος που δεν γίνονταν, γίνονται ήδη για όλο τον ανασφάλιστο πληθυσμό! Ή ότι σε ένα χρόνο από σήμερα το μόνιμο προσωπικό θα αυξηθεί κατά 27%!

Δεν νομίζω ότι τέτοιες τοποθετήσεις αρμόζουν, προς σε ένα Κερκυραϊκό λαό που γνωρίζει ποια είναι η κατάσταση στο Νοσοκομείο και που την βιώνει κάθε μέρα.

Βέβαια ο κ. Πολάκης δεν απάντησε στα περί «καθεστώτος νησιωτικότητας» που θα πρέπει να διέπει την Κέρκυρα και που η κυβερνητική πολιτική δεν υπολογίζει, αλλά ούτε και στο θέμα των αντιδράσεων που σημειώθηκαν προ μηνών από επώνυμους γιατρούς και Ενώσεις απάντησε με πιστικό τρόπο.

Σε κάθε περίπτωση, εφόσον τα αναφερόμενα στην απάντηση από πλευράς προγραμματισμού, υλοποιηθούν και εννοώ προσλήψεις μόνιμου ιατρικού, νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού , αγορά εξοπλισμού, άνοιγμα αιθουσών χειρουργείων, κλπ, θα είμαι από τους πρώτους που θα επικροτήσω. Φοβούμαι όμως ότι όλα αυτά που μας λέει ο κ. Πολάκης εντάσσονται στην επικοινωνιακή σφαίρα και πόρρω απέχουν από την ζοφερή πραγματικότητα…».

Ρεα ΝτούρουΑπάντηση Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη για τα προβλήματα στο Νοσοκομείο.

Related Posts

Take a look at these posts